banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Urfa Haber Balıklıgöl Sanlıurfa Haber Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Kayıplar için 49. kez haykırdılar VİDEO


Şanlıurfa karakoyun iş hanında toplanan İnsan Hakları Derneği Şubesi üyeleri  kayıp yakınları ile birlikte 49'uncu kez 'Kayıplar bulunsun, failleri yargılansın' eylemi yaptı.

Eylemde konuşan İHD Şube Başkanı Cemal Babaoğlu, "Ülkede esen barışın hatırına bari kemiklerimizi verin" dedi.

Şanlıurfa'da, İHD üyeleri ile 1990 yılından sonra haber alınamayan veya faili meçhul cinayete kurban gittiği öne  sürülen kişilerin yakınlarından oluşan 20 kişilik grup, öğle saatlerinde Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde toplandı. 49'uncu kez eylem yapan ve kayıp kişilerin fotoğraflarının yer aldığı 'Hala kayıplar, failler bulunsun' pankartını taşıyan grup adına 1995 yılında kaybolan gazeteci Nazım Babaoğlu'nun ağabeyi, İHD Şube Başkanı Cemal Babaoğlu açıklama yaptı. 1990'lı yıllarda bölgede binlerce kişinin faili meçhul cinayete kurban gittiğini, onlarca kişinin de kaybolduğunu öne süren Babaoğlu şöyle konuştu:

"Kayıp yakınları ve insan hakları savunucuları olarak adalet arayışımız sürüyor. 1990-96 yıllarında dönemin Tansu Çiller ve Mehmet Ağar döneminde çok acılar yaşandı. Sivil, savunmasız insanlar 'Terörle mücadele' adı altında katledildi. Bu olayların sorumlusu olan Tansu Çiller, Doğan Güreş ve Sedat Bucak hakkında Diyarbakır Savcılığı tarafından soruşturma açılacağına dair haberleri bizleri umutlandırmıştır. Hatta bizlerden istenirse savcılığa gidip bildiklerimizi, tanıklarıyla birlikte aktarmaya hazırız. Geçmişle yüzleşme son zamanlarda atılan barış adımlarının da samimiyet ve kararlılığın testi olacaktır. Ülkede esen barış rüzgarında umudumuzu korumak istiyoruz. Bu konuda hükümetin atacağı adımları bekliyoruz. Bu süreçte ailelerin talebi; hiç olmazsa kemiklerinin kendilerine verilmesi yönündedir."

Grup, basın açıklaması ardından 5 dakikalık oturma eylemi yaptıktan sonra dağıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.