banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Türkiye Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

Kayıp yakınlarından tepki
1990 yıllından sonra çeşitli nedenlerle kaybolan ve faili meçhul cinayete kurban gidenlerin fotoğraflarının yer aldığı ve üzerinde, 'Hala kayıplar, failler bulunsun! yazılı pankart taşıyan bir grup, öğle saatlerinde Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde toplandı. Yaklaşık 50 kişinin katıldığı eylemde, kalabalık adına İHD Şube Sekreteri Nail Çetin açıklama yaptı. Son zamanlarda yapılan askeri ve siyasi operasyonlara tepki gösteren Çetin, şunları söyledi,” Tek suçları demokratik, barışçıl girişimleri desteklemek olan arkadaşlarımızın uğradığı haksızlığı dile getirmekte ve sesimizi duyurmakta 12 Eylül'ü bile aratmayan bir havayla karşılaşıyoruz. Hukukun askıya alındığı bir yargıdan, adalet dağıtılmasını beklemeye mahkum ediliyoruz. Ülkede yaşanan bu tablo demokratik bir devletin resmi olmaz. Bu yaşananların adı ileri demokrasi olmaz. Bu anlamada hükümette bir çağrıda bulunuyoruz. Sonsuz gözaltına alma operasyonlardan derhal vazgeçin. Basının sivil toplum örgütlerinin, sendikaların, oda ve derneklerin üstündeki baskılarınızı kaldırın. Yargının bağımsız ilkesine saygı duyun, yargıyı siyasi ihtiraslarınıza alet etmeyin.

 

KARADAĞ ,”HERGÜN TUTUKLAMA OLUYOR”

Çetin'in ardından konuşan Kesk Dönem Sözcüsü İsmet Karadağ ise Türkiye'nin açık hava cezaevine dönüştürüldüğünü iddia etti. Karadağ, Her yeni güne tutuklama haberleriyle başlıyoruz. İnsanca yaşamak isteyen işçiler, suyunu ve toprağını korumak isteyen köylüler, parasız eğitim isteyen öğrenciler, ülkemizde füze kalkanı istemeyenler, gerçeğin peşindeki gazeteciler, adalet arayan avukatlar, yani haklarını arayan herkes tutuklanıyor. Tutuklamalar, seçilmiş milletvekilerine ve belediye başkanlarına kadar uzanıyor. AK Parti hükümetini eleştirenler, politikalarına karşı çıkanlar tutuklama endişesini yaşıyor diye konuştu.

Açıklamanın ardından 5 dakikalık oturma eylemi yapan grup daha sonra dağıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.