banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Erdoğan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan PTT 1. Lig

Kayıp yakınlarından Şanlıurfa'da 51. Eylem

Şanlıurfa'da, İHD üyeleri ile 1990 yılından sonra haber alınamayan veya faili meçhul cinayete kurban gittiği öne sürülen kişilerin yakınlarından oluşan 30 kişilik grup, öğle saatlerinde Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde toplandı.

51. Kez eylem yapan ve kayıp kişilerin fotoğraflarının yer aldığı 'hala kayıplar, failler bulunsun' pankartını taşıyan grup adına İHD Şanlıurfa Başkanı Cemal Babaoğlu açıklama yaptı.

Eylemde konuşan İHD Şanlıurfa Başkanı Cemal Babaoğlu, İçişleri Bakanı Muammer Güler’in BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan’ın soru önergesine cevap verdiğini belirterek Şanlıurfa’da faili meçhul cinayetlerden 53’nün aydınlatıldığını ifade ettiğini faili meçhullerle ilgili olarak kendilerinde bulunan kayıtların hiçbirinin aydınlatılmadığını kapsamlı bir soruşturma ise açılmadığını söyledi.

Cemal Babaoğlu son olarak barışın kalıcılaştırılması için hakikatleri araştırma komisyonu kurulmasını önerdi.

Grup, basın açıklaması ardından oturma eylemi yaptıktan sonra dağıldı.

 

Kaynak: Kanalurfa

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.