banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Teknik Direktör Cihat Arslan Enver Sedat Yahlizade Kesmetaş köyleri Taşlıdere

Kayıp ve çalıntı kimlikle şirket kurulamayacak

 Kimliğini kaybeden vatandaşlara sevindirici haber Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli'den geldi. Bakan Canikli, katıldığı Merkezi Sicil Kayıt Sistemi tanıtım toplantısında, ticaret sicili işlemlerinin  elektronik ortamda gerçekleştirildiği  Merkezi Sicil Kayıt Sistemini (MERSİS) uygulamalı olarak  test etti.

Merkezi Sicil Kayıt Sistemi tanıtım toplantısına katılan Bakan Canikli, MERSİS ile Türkiye'deki ticaretin en kolay, en hızlı ve en güvenli şekilde yapıldığı bir ülke haline getirme yolunda önemli bir adım olduğunu belirterek, "MERSİS sistemi, ticaret sicili işlemlerinin elektronik ortamda yürütüldüğü ve kaydedildiği, ticaret sicili kayıtları ile tescil ve ilan edilmesi gereken içeriklerin düzenli olarak depolandığı, aynı zamanda da elektronik ortamda sunulduğu bir sistemdir" dedi.

Bakan Canikli, "MERSİS sistemi, ticaret sicili işlemlerinin elektronik ortamda yürüttüğü ve kaydedildiği, ticaret sicili kayıtları ile tescil ve ilan edilmesi gereken içeriklerin düzenli olarak depolandığı, aynı zamanda da elektronik ortamda sunulduğu bir sistemdir" dedi.

Tek bir MERSİS numarası ile işlemlerin yürütüldüğünü söyleyen Bakan Canikli, "Sistem sayesinde kayıp ve çalıntı kimlikle artık şirket kurulamayacak" şeklinde konuştu. (İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.