banner2
Öne Çıkanlar URFASPOR URFADA TRAFİK KAZALARI Aslanbaba mevkisi Şırnak Mahallesi Enver Aksak

Kayıp helikopteri arama çalışmaları sürüyor

HABER MRK - Öğle saatlerinde Konya'ya gitmek üzere İzmit Cengiz Topel Havaalanı'ndan havalandıktan bir süre sonra radardan kaybolan S-70B Sikorsky tipi helikopteri bulmak için Afyonkarahisar'da arama- kurtarma çalışması başlatıldı.

Gelen ihbar üzerine Afyonkarahisar'ın İscehisar, Bayat ve İhsaniye üçgeninde başlatılan arama-kurtarma çalışmaları sürerken TSK'dan da konuyla ilgili bir açıklama yapıldı.

Helikopterin eğitim maksadıyla konya'ya gitmek üzere havalandığı belirtilen 3 maddelik açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"1.   Deniz Kuvvetleri Deniz Hava Komutanlığına (Kocaeli) ait bir adet S-70B Sikorsky tipi helikopter, Konya'ya eğitim maksadıyla gitmek üzere, 12 Ekim 2014 günü saat 12.18'de Cengiz Topel Askeri Havaalanından (Kocaeli) havalanmıştır.
2.   Söz konusu helikopter ile 12 Ekim 2014 günü saat 12.25'te telsiz irtibatı kesilmiştir.
3.   Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlığımıza ait bir CASA uçağı ile dört adet arama kurtarma helikopteri arama faaliyetine havadan iştirak etmekte olup; helikopterin rotası üzerindeki bölgelerde de karadan Jandarma Genel Komutanlığına ait birlikler tarafından arama faaliyeti sürdürülmektedir."  (İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.