banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Kaybolan zihinsel engelli gençten haber alınamıyor

Midyat merke Gölcük Mahallesi’ndeki evlerinden fırına ekmek almak için giden yüzde 50 zihinsel engelli M.Salih Alpsözman’dan (16)  hâlâ bir haber alınamaması ailesini endişeye sevk etti. Çocuklarının bulunması için aramalarını sürdüren Alpsözman ailesi, çocuklarının bulunduğuna dair müjdeli bir haber bekliyor.

Zihinsel engelli genç kaçırıldı mı?
Kimseyle bir husumetlerinin olmadığını söyleyen Baba Zeki Alpsözman, çocuklarının kaçırılmış olabileceğinden şüphelendiklerini belirtti. Çünkü çocuğumuzun fiziki olarak bir engeli yok. Dışardan engelli olduğu anlaşılamaz. Sadece yüzde 50 zihinsel engellidir. Bu durumun farkında olanların,  yani onu tanıyan birilerinin bu işi yapabileceğini ileri sürdü.

Kimin, ne için çocuklarını kaçırabileceğini bilmediklerini belirten acılı baba, “Fırından genellikle ekmeğimizi oğlum alırdı. Bazen tek başına çarşıya da çıkardı. 3 Ekim günü yine kahvaltı için ekmek almaya gitti, gecikince onu aramaya çıktık ama o gün bu gündür hâlâ bulamadık. Tek isteğimiz bir an önce oğlumuzun bize geri getirilmesidir. Çoluk çocuk perişan olduk. Yokluğuna alışamadık. Ben hamallık yapıyorum. Kaybolduğu günden beri işe çıkamadım. 10 kişilik aileye bakıyorum. Ne olur Allah rızası için oğlumu bulun. Halkımızdan da ricam onu görenlerin insaniyet namına 0 535 660 2918 numaralı telefondan bize bildirmeleridir.” dedi.

Oğlunun bir an önce bulunmasını isteyen gözü yaşlı anne Fikriye Alpsözman ise, “Perişan bir haldeyiz, lütfen oğlumu sağ salim geri getirsinler. Kim aldıysa bize ya da bir yere bıraksınlar.” ifadelerini kullandı.

Kaybolan M. Salih Alpsözman’ın kardeşleri de gözyaşları içinde abilerinin bir an önce geri getirilmesini istediler.

Öte yandan ilçede çocuk kaybı vakaları tüm aileleri endişelendiriyor. Bu konu da güvenlik tedbirlerinin artırılmasını isteyen aileler, yetkililerden çocuk kaçırılmalarının önüne geçilmesini istedi. (Süleyman Tunç - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
EMİN 4 yıl önce

Çok yazık ☹️