banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir TBMM

Katledilen Çeçen son yolculuğuna uğurlandı

İstanbul'un Başakşehir ilçesinde dün uğradığı silahlı saldırı sonucu katledilen Çeçenistan uyruklu Abdulvahid Edelgiriev'in (33) cenazesi, Fatih Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Kozlu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Cenazeye İstanbul’da yaşayan çok sayıda Çeçen vatandaşın yanı sıra, bazı Sivil Toplum Kuruluşlarından da temsilciler katıldı.

Cenaze namazında konuşan İmkan-Der Başkanı Murat Özer, Edelgiriev’in üç kardeşinin daha Ruslar tarafından katledildiğini belirterek, “Abdulvahit Edelgiriev Çeçenistan’da Rus işgaline karşı direnen önemli ailelerden birinin çocuğudur. 3 ağabeyi de Ruslar tarafından şehit edildi. Abdulvahit’i hedef haline getiren temel nokta ise İstanbul’da 2011 yılında işlenen Çeçen cinayetlerinin hemen ardından, Çeçenistan’ın eski şeyhülislamı Şemsettin Batukav’a yönelik suikast teşebbüsüdür. O suikastı Abdulvahit engelleyerek tetikçiyi yakalayıp polise teslim etmişti. Ben bu sebepten dolayı hedef seçildiğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Edelgiriev’in cenazesi ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından sevenlerinin omuzlarında son yolculuğuna uğurlandı. Edelgiriev’in cenazesi eski Kozlu mezarlığında toprağa verildi. (Hüseyin Şayık / İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.