banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Urfa Haber Balıklıgöl Sanlıurfa Haber Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Katili Yakalamak İçin Dedektif Gibi İz Sürdüler

Şanlıurfa'da 10 ekiple Uzun süre Mehmet HAC ÜBEYİT'in katilini arayan Şanlıurfa Emniyeti, katilin izinin Gaziantep'te olduğu şüphesiyle 2 ekip Gaziantep'e gitti. Filmleri aratmayan bu takip sonunda Güvenlik güçleri Gaziantep'te H.N adlı Suriye uyruklu zanlıyı gözaldına aldılar.

Konuyla İlgili yazılı bir açıklama yapan Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü açıklamasında şöyle denildi:

07.04.2014 günü 15.20 sıralarında Haber Merkezi tarafından Ahmet Yesevi mahallesinde bir ikametten yoğun koku geldiği şeklinde ihbarlar gelmesi üzerine bahse konu adrese Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri olarak gidilmiş olay yerinde kimliği belirsiz cesedin olduğu görülmüştür.

Asayiş Şube Müdürlüğünün yapmış olduğumuz çalışmada maktulün Suriye uyruklu Mehmet HAC ÜBEYİT isimli şahıs olduğu tespit edilmiş, olay yeri ikamette bekar olarak yaşadığı yine Suriye uyruklu misafirlerin gelip kaldıkları bilgisine ulaşılmıştır.

Maktulü tanıyabilecek şahısların tespit edilmesi amacıyla Suriye Uyruklu şahısların yoğun olarak bulunduğu Haşimiye meydanında Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı 10 ekip görevlendirilmiş burada 400 yakın Suriye vatandaşı ile yapılan mülakatta Maktul Mehmet HAC ÜBEYİT i tanıyan iki Suriye vatandaşı tespit edilmiş bu şahıslar ile yapılan mülakatta Gaziantep ilinden bir tanıdığını zaman zaman gelip kaldığı ancak ne maktulü nede  Gaziantep ilinden gelen misafirini 10-15 gündür görmedikleri tespit edilmiştir.

Bunun harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliğine bağlı iki ekibimizi Gaziantep iline gönderilmiştir. Gaziantep ilinde Suriye uyruklu şahısların yoğun olarak bulunduğu yerlerde 200 Suriye vatandaşı ile yapılan mülakatta maktulü ve şüpheliyi tanıyan Suriyeli bir vatandaşı tespit edilmiş şahıs ile yapılan mülakatta şüphelinin  H.N  isimli şahıs olabileceği anlaşılması üzerine şahsın ikamet adresi tespit edilmiştir.

Gaziantep ili Asayiş Şube Müdürlüğü görevlileri ile birlikte tespit edilen adreste 09.04.2014 günü yapılan operasyon ile şahıs yakalanmış, şahsın yapılan kimlik tespitinde isminin H.N olduğu,  21 Yaşında  ŞAM doğumlu tespit  edilmiştir.

Yakalanan H.N üst aramasında suç delili olabilecek maktule ait telefon hattı ve cüzdan içerisinden çıkan üzerinde kan olduğu değerlendirilen kırmızı renkli lekeler bulunan 50 Suriye lirası toplam 550 Suriye lirası para elde edilerek muhafaza altına alınmış, şahıs ve muhafaza altına alınan eşyalar 10.04.2014 günü ilimize  getirilerek tahkikat başlatılmıştır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.