banner2
Öne Çıkanlar toz Douglas Tanquee Bozova Belediye Başkanı Suphi Aksoy kayıkhane ÇATAK tesisleri

HDP'nin sokağa çıkma çağrısıyla yaşanan 6-8 Ekim saldırılarında PKK yandaşları tarafından Yasin Börü, Hüseyin Dakak, Riyat Güneş ve Hasan Gökgöz'ün katledilmesiyle ilgili davaya Çarşamba günü devam edildi. Güvenlik gerekçesiyle nakledildiği Ankara 1'inci Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında 18 yaşından küçük tutuklu sanıklar  F.G., A.K., M.D., Y.O., M.İ. ve F.K. tahliye edildi.

Katil zanlılarının bir bir serbest bırakıldığını belirterek karara tepki gösteren Yasin Börü ve arkadaşlarının avukatı Şaban Dalgın, “Bütün olayları yapıp yakalanan kişilerin yaptıkları yanlarına kalıyor. Bundan dolayı toplumda terör, kaos ve şiddet durmuyor. Toplum huzuru ve refahı bu adaletsizlikten dolayı bir türlü yakalayamıyor. Bir kişinin yaptığı haksızlık, yaptığı katliam, zulüm ve vahşet yanına kar kalmamış olsaydı bir daha bunlar yaşanmazdı. Özellikle bu yargılamalarda bir gevşeklik vardır. Burada açıkça gerek poliste, gerek hâkim ve savcıda adalete karşı bir ihanet vardır. Adaleti tesis etme açısından devlet organları içerisinde bir ihanet var, bu da kaosun artmasına neden oluyor. Katilleri serbest bırakan güçler, kaosun gelişimini sağlayan katilleri ortaya salmak, yaptıklarını görmezden gelmek gibi bir tutum içerisindeler. Bu takınılan tutum nedeniyle ülkenin huzura kavuşması da mümkün değildir.” dedi.

Yüzlerce suçlu var

Şimdiye kadar tutuklananların da göstermelik olduğunu vurgulayan Dalgın, “Özellikle 6-8 Ekim olaylarında binin üzerinde kişi hem MOBESE kameralarında, hem polis kayıtlarında eli silahlı oldukları, şuursuzca sağa sola saldırı yaptıkları ortada iken bunlardan çok az bir kısmı gözaltına alındı. Bunlar da göstermelik ve medyatik olarak yapıldı. Tutuklanan az sayıdaki kişiler de yavaş yavaş serbest bırakılıyor. Bu işin içinde kötü niyet var. Bu işin içinde katil insanların yaptıklarını yanlarına kar bırakarak yeni yeni katliamlara teşvik vardır.” şeklinde konuştu.

Yasin de 16 yaşında bir çocuktu

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz Kurban Bayramında HDP yetkililerinin, yaptıkları çağrı üzerine sokağa çıkan PKK yandaşları, mütedeyyin insanlara rastgele saldırmış, muhtaçlara kurban eti dağıtan 16 yaşındaki Yasin Börü ve arkadaşlarını sığındıkları binanın 3. katının balkonundan aşağı atarak katletmiş, daha sonra başlarını taşla ezmiş, vücutlarını yakmış arabayla üzerlerinden geçmişti.

Olaydan aylar sonra Yasin Börü ve arkadaşlarının katledilmesinde bilfiil rolü olan ve sığındıkları evin sahibi ile evin üst katında oturup balkonundan PKK’lileri sarkıtan kadının da bulunduğu 34 kişi tutuklanmıştı. Ancak güvenlik gerekçesiyle Ankara’ya nakledilen dava dosyasının görüldüğü ilk mahkemede tahliye kararlarının çıkması tepkiyle karşılandı. (M. Erkam Yavuz - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.