banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Katarlı işadamından Sığınmacılara Yardım

Suriye’de yaşanan dram nedeniyle Türkiye’nin kucak açtığı sığınmacılara ilk kez yurt dışından bir yardım eli uzandı. Şanlıurfa Valiliği’ni ziyaret eden Katarlı işadamı Muhammed El Nacr, 10 bin Suriyeli mültecinin barınacağı kampa 5 milyon lira katkı sağlayacak.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı koordinasyonunda Suriyeli misafirler için Ceylanpınar ve Akçakale’den sonra Şanlıurfa’da kurulan çadır kentlere bir yenisi daha ekleniyor. 10 bin sığınmacının daha Şanlıurfa’da misafir edilebilmesi için son hazırlıkların yapıldığı ve konteynırların kurulduğu Harran ilçesindeki kampa yurt dışından yardım eli uzandı. Şanlıurfa Valiliğinin rehberliğinde Suriyeli sığınmacıların kaldığı çadır kentleri gezen Katarlı İşadamı Muhammed El Nacr, Harran’da kurulan yeni kampa 5 milyon TL’lik yardımda bulunmaya karar verdi.

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç’i makamında ziyaret eden Katarlı İşadamı Muhammed El Nacr, kurulumu ve hazırlıkları Türkiye tarafından yapılan Harran Konteynır kentinde misafirlerin kalacağı evlerin iç tefrişatını yapmayı kapsayan 5 milyon TL’lik yardım protokolü imzaladı.

Vali Güvenç, Harran Kaymakamlığı”nı da ziyaret eden El-Nacr’a yapacağı yardımlardan dolayı teşekkür etti. Katarlı hayırsever iş adamının yapacağı yardımla ilgili bilgi veder Güverç, “Harran’da sığınmacılar için kuracağımız 10 bin kişilik konteynır kentin döşemelerini ve tefrişatlarını sayın İşaadamı Muhammed El-Nacr yapacak. Bu katarlı kardeşimize, iş adamımıza çok teşekkür ediyorum. Allah yardımlarının devamını getirsin. Bunu Türkiye’deki işadamlarımız zaten yapıyor. Bu dışarıdaki diğer iş adamlarına örnek oluyor. Kendilerine yardımlarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Katarlı hayırsever iş adamı Muhammed El-Nacr ise Türkiye Cumhuriyeti’nin bugüne kadar çok büyük bir özveriyle Suriyelilere kucak açtığını; kamplara gerçekleştirdiği gezi sırasında gördüğünü söyledi. Bu misafirperverlikten dolayı Türkiye’ye teşekkür eden Muhammed El Nacr, “Yaptığımız yardımı görev olarak görüyorum ve yardım etmek için buraya gelmekte geç kaldığımız için de çok üzgünüz.” dedi.

Açıklamaların ardından protokol imzaları atılarak barışın bir an önce sağlanması ve Suriye’de akan kanın bir an önce durması için temenniler dile getirildi.

Vali Güvenç’in makamında Katarlı İşadamı Muhammed El Nacr ile imzalanan protokol törenine Harran Kaymakamı Muhammed Selami Yazıcı, Bozova Kaymakamı Recep Öztürk ve Katarlı işadamının yakınları katıldı.

Öte yandan Vali Celalettin Güvenç, geçtiğimiz hafta Harran ilçesinde kurulan konteynır kenti ziyaret ederek yapılan son hazırlıkları yerinde incelemişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.