banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Gabon Urfa Yumurtalı Köfte

Kastamonu'da düzenlenen Tecvit Çalıştayı sona erdi

Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Osman Şahin, çalıştayla ilgili olarak gazetecilere yaptığı açıklamada, çalıştayın 4 Kasım'da Ilgaz Dağı Milli Parkı'nda başladığını anımsatarak, Tecvit Çalıştayının amacının Türkiye'nin seçkin kıraat alimleri ve tecvit müelliflerini bir araya getirerek, tecvit bağlamında müzakere yapmak olduğunu söyledi.

Şahin, İleride gerçekleştirilebilecek uluslararası bir çalıştay için de ön hazırlık çalışması yapıldığını belirterek,  "İnşallah, neticesinde de kurulumuza ait bir tecvit kitabını hazırlamak amaçlı Kastamonu'da bunu düzenlemiş olduk. Çalıştayda 10 tebliğ sunuldu, bir de panel yapıldı. 4 Kasım akşamı Diyanet İşleri Başkanının teşrifiyle ve Kastamonu Müftülüğünün katkılarıyla büyük bir açılış yaptık. Açılışımıza çok güzel bir katılım oldu. 4 gün boyunca da Ilgaz Dağı'nda akademisyenlerimizle, eğitim merkezlerinden gelen hocalarımızla, bu alanda özel olarak hizmet veren Kur'an halkası oluşturmuş hocalarla ve tecvit müellifleriyle çok bereketli, faydalı, çok güzel bir toplantı icra ettik." İfadelerini kullandı.

Çalıştay kitap haline getirilecek 

Şahin, Çalıştayda sunulan tebliğlerin gözden geçirildikten sonra kurulun internet sitesinde yayına konulacağını ve ileride kitaplaştırılarak halkın hizmetine sunulacağını sözlerine ekledi.

Şahin, çalıştaya katılan Türkiye'nin seçkin kıraat alimleri ve tecvit müellifi yaklaşık 90 kişinin fikirlerini paylaştığını aktararak, ileride kıraat ilminde yapılacak çalışmalara bu çalıştayın bir basamak oluşturacağını kaydetti.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.