banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Sanlıurfa Gaziantep Akçakale

Kasrik beldesi camisi yardım bekliyor

Merkeze bağlı Kasrik (Kesirge) beldesinde 3 yıl önce yapımına başlanan fakat maddi olanaksızlardan dolayı bir türlü bitirilemeyen bin kişi kapasiteli cami hayırseverlerden destek bekliyor.

Konu ile ilgili bilgi veren Cizre Diyanet-Sen Şube Başkanı Molla Abdullah Şanlı, Kasrik beldesinde bir ikinci cami olmamasından dolayı söz konusu caminin çok büyük önem ve ihtiyaç arz ettiğini söyledi.

Kasrik’te bulunan tek caminin yağan yağmurlardan bir süre kullanılamayacağını belirten Şanlı, “3 yıl önce temelini attığımız cami ve Kur’an kursu maddi imkânsızlıklardan dolayı bir türlü bitirilemiyor. Caminin borçları var büyük bir maddi külfet istiyor. Kasrik’te bulunan tek camimiz de dün gece yağan yoğun yağış nedeniyle bir süre farz namazları kılınamayacak. İkinci bir cami olmadığı içinde Kasrik için büyük ve acil bir öneme sahiptir. Bu nedenle hayırsever iş adamları ve vatandaşlarımızdan yardım bekliyoruz.” dedi.

İslamiyet’te cami ve medreselerin yapılmasının Allah katında yardımlarının büyük bir fazilet ve değere sahip olduğunu belirten Şanlı, herkesin büyük küçük meblağ demeden bu hayra ortak olması gerektiğini sözlerine ekledi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.