banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Suruç MHP ABD

KAŞİP Zonguldak şubesini açtı
Kamu Şirket Personelleri Derneği (KAŞİP) Genel Başkanı Nasrettin Hakan Aydın ve genel merkez yönetim kurulu üyesi genel başkan yrd. Ahmet Kalkan yoğun kar yağışı nedeniyle yapılan törene gecikmeli olarak katıldı.

Belediye Nikâh Salonunda yapılan açılışa, Zonguldak Belediye Başkan Vekili Orhan Yücel, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, CHP Merkez İlçe Başkanı Tarık Coşkun, MHP Merkez İlçe Başkanı Gürkan Gülay, Kamu Sen İl Temsilcisi Kadir Bacıoğlu, Memur Sen İl Temsilcisi Kamuran Aşkar, Sağlık İş Sendikası Şube Başkanı Cevdet Şahinhan, SES Şube Başkanı Halil Karagülmez, BES Şube Başkanı Hayri Anıl Çetin, KESK Dönem Sözcüsü ve Eğitim Sen Şube Başkanı Mehmet Dalgıç, Haber Sen İl Temsilcisi İsmail Yıldız, GMİS Yönetim Kurulu üyesi Osman Tutkun, Bakkal ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Şükür Küçükali, bazı belediye ve il genel meclisi üyeleri ile kamuda çalışan şirket personelleri katıldı.

Kamu Şirket Personelleri Zonguldak Şubesi Başkanı Ferdi Gün yaptığı açılış konuşmasında, “Bilindiği üzere yaşamak için aş-aş için çalışacak bir iş gerekiyor ama yeterlimi hayır değil, neden? İş hayatında yarınlara güvenle bakabilmek içinde iş güvencesi gerekiyor. Çalıştığımız alanlara iş güvencesi var mı? Hayır iş güvencesiz bir çalışma hayatında iş barışı ve huzur olur mu? Hayır. Bütün olarak ele alındığında bizim gibi kamuda üst iş veren kamu olmasına rağmen aradaki alt işveren taşeron şirketlerinde çalışanların iş güvenceleri ne yazık ki insan hak ve hukukuna aykırı olarak yerine göre şirket sahibinin insafına bırakılarak bizler ve bizimle aynı kaderi paylaşan kamu şirket personelleri olarak çalışanlar her iş günü mesai sonunda bugün bitti ama yarın işimiz olacak mı endişesi ile yaşamanın ezikliği ve sindirilmişliğini her an yaşamak zorunda bırakılıyoruz’ dedi.

Şube Başkanı Gün konuşmasının devamında ise şunları söyledi:

“Aldığımız ücret asgari ücret olarak adlandırılmakta olup dört kişilik bir ailenin üzerinden hesaplanarak ortaya çıkan rakam tespitidir. Ancak aynı işyerinde aynı işleri yaptığımız kamu personeli ile kıyaslandığında arada ücret farklılığı uçurumu bulunmaktadır. Mevcut çalışma sisteminde iş güvencemiz olmadığı gibi ücret dengesizliği de bulunmaktadır. Yıllık izinlerimiz konusunda da belirsizlikler yaşanmakta çalışan aleyhine izin ihlalleri yaşanmakta buna mukabil bayramlarda ve hafta sonu çalışmalarında da sürekli olarak iş kanunları dışında uygulamalara gidilmekte fazla mesai ücreti konusunda duyarsız kalınmaktadır.

Kısacası uluslar arası imzalanan insan hakları ve iş sözleşmeleri çerçevesinde bizler KAŞİP kamu şirket personeli çalışanları olarak iş güvenceli yaşam ve onurlu bir gelecek, mutlu birer yuva ve sevgiyle yetişen çocuklarımız olması hakkımızın bizlere çok görülmemesini, insan onuruna yakışır düzeyde ücret iyileştirmesi yapılarak  çocuklarımızın sağlıklı ve eğitimli bireyler olmasının sağlanmasını beklemekte ve ümit etmekle beraber konumuzla ilgili ve yetkili tüm makamların konuya duyarsız kalmayacakları inancını taşımaktayız.”



Memur Sen İl Temsilcisi Kamuran Aşkar da açılışta yaptığı konuşmada, “Çıkmış olduğunuz uzun ince yolda arzuladıkları hedeflere ulaşmasını canı gönülden diliyorum. Özelleştirme furyası daralma ve hizmet alma noktasında emek görüntüsü arttı. Çok ciddi boyutlarda kamuda çalışanların sıkıntıları var. Aynı yerde çalışanlar ile aralarında 3 kat maaş farkı var. Sonuna kadar sizinleyiz” dedi.



Kamu Sen İl Temsilcisi Kadir Bacıoğlu da, “Bu yolda inşallah muvaffak olurlar. İş güvencesi kamu çalışma hayatında önemli bir sorun. Taşeron çalışanlarının  sorunları giderilmelidir. Bunlar için kadro tahsisi yapılmalıdır. Sözle ifade edilecek gibi değil dertlerini ve sıkıntılarını biliyoruz. Kayıtsız şartsız her zaman yanınızdayız. Kapımız her zaman kendilerine açıktır. Kendilerinin kadroya alınmasını sonuna kadar sahipleniyoruz” diye konuştu.


KESK Dönem Sözcüsü ve Eğitim Sen Şube Başkanı Mehmet Dalgıç da yaptığı konuşmada, “Özelleştirme 80 cuntasında başladı. İşte olan kendisini mutlu hissediyor. KESK tarihi örnektir. Memurlar dernek kuramazlar dediler biz kurduk kapattılar. Daha sonra konfederasyon kurduk. Dernek olarak bayağı yol aldılar. Her zaman yanındayız. Her zaman sizinle beraberiz” dedi.


AK Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, “Çıktıkları yolda kendilerine başarılar diliyorum. Dernekçilik zor gönül istiyor, sabır istiyor. Dernek üyeleri her zaman sorunlarını dile getirdiler. İnşallah muvaffak olurlar. Emekçilik zor çalışmak zor. Karşılığını almak istemeleri en doğal haklarıdır. Katkı vermek için her zaman yanlarındayız” diye konuştu.



MHP Merkez İlçe Başkanı Gürkan Gülay da konuşmasında şu görüşlere yer verdi:

“Çok yüzeysel konuşmalar oluyor. Çok ciddi sorunlar var. İşe alımlarda dönem oyunları bilmeyen yok. Kölelik işe muhtaç olarak çalıştırılıyorlar. Bunların sorunları çözülmelidir. Şirket personeli kimsenin oyuncağı değil, paralı askerleri değildir. Sonuna kadar çalışanların arkasındayız.”


CHP Merkez İlçe Başkanı Tarık Coşkun da, “Arkadaşların sorunlarını biliyoruz. Hepsi bizim kardeşimiz dostlarımız. Sıkıntıları var. Bunlara hep birlikte parmak basmalıyız. Derneğe hayırlı olsun diyoruz. Sorunlarını biliyoruz. Yanlarındayız” dedi.


GMİS Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Osman Tutkun ise, “Çıktıkları yolda kendilerine başarılar diliyorum. İşsizlik taşeron şirketler anlayışı bizde de mevut. Genel Müdür performansa dayalı ücret uyguluyor.Sıkıntı büyük Zonguldak’ta sıkıntı var. Birlik beraberlik içinde olmalıyız” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından açılışa katılanlar Dernek yönetimine başarılar dilerken, kendilerine çeşitli ikramlarda bulunuldu.


Zonguldak Şube Açılışımıza gecikmelide olsa katılan Genel Başkanımız N.Hakan AYDIN yaptığı konuşmada;


"Bizler korunaksız nüfus gruplarından oluşan bir kitleyiz fakat burada görüyorum ki Zonguldak halkımız sivil toplum kuruluşlarımız değişik siyasi partilerimiz aynı çatı altında birleşerek EŞİT İŞE EŞİT ÜCRET İSTİYORUZ ilkesini benimseyerek haklarını arayan bizlerin yanında TEK SES TEK YÜREK olarak desteklerini esirgememişler.

Zonguldak Şube Başkanımız Ferdi GÜN ve şube yönetim kuruluna böyle birlik ve beraberliği oluşturan güzel bir tablo hazırladığı için kendisine ben ve yönetim kurulumuz gönülden teşekkür ediyoruz.

Zonguldak Kaşip her zaman  söylediğimiz gibi Çark sesini çıkaranların sesine göre işler ilkemizle hareket ederek Zonguldak`taki Kamu şirket personellerimizin sesi olacaktır."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.