banner2
Öne Çıkanlar ABD Urfa Emir Preldzic 4 Milot Rashica Milot Rashica Galatasaray

‘KARNEVAL ŞENLİĞİ’ ETKİNLİKLERİ


Eyyübiye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün organize ettiği ve sömestr tatili olarak bilinen yarıyıl tatili nedeniyle, Eyyübiye ilçesindeki birçok okulun öğrencisinin bir araya geldiği ve çeşitli etkinliklerin yapıldığı ‘Karneval Şenliği’,  Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’nin katılımıyla gerçekleşti. Kültür Müdürlüğü tarafından düzenlenen şenlikler ile aile içi eğitim programında, öğrenciler ve ailelerle bir araya gelen Başkan Ekinci, aile kavramının önemine vurgu yaptı.

Eyyübiye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü’nün organize ettiği Karneval Şenliği Etkinlikleri kapsamında, Eyyübiye Belediyesi himayesinde bulunan Vali Kemalattin Gazezoğlu Kültür ve Sanat Merkezi’nde öğrencilere yönelik birçok etkinlik yapıldı.  Yapılan etkinliğe Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, bazı birim amirleri ile öğrencilerin yanı sıra öğrenci velileri de katıldı.

Dün başlayan ve bugün de devam eden Karneval Şenliği Etkinliği, Ocak ayında toplam 5 gün, Şubat ayında ise 5 gün olmak üzere toplamda 10 gün sürecek.  Eyyübiye ilçe sınırları içerisinde bulunan öğrencilere yönelik olarak düzenlenen etkinliklere katılan öğrenciler, Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ve ekibine teşekkür ettiler.

Yüz Boyama, El Boyama, Resim, Ebru, Keyifli Matematik, Karaoke, Sinema, Animasyon, Palyaço, Model Uçak, Serbest Oyun, Müzik, Kitap okuma,  Halk Oyunları,  İngilizce, Ebru, Hüsn-ü Hat, THM, TSM, Tasavvuf, Satranç, Tiyatro gibi birçok oyun, el becerisinin yanı sıra sosyal aktivitelerin yer aldığı ve toplamda 10 gün sürecek olan etkinliklerde amaç; öğrencilerin yarıyıl tatillerini doyasıya yaşamalarını sağlamak.

Ayrıca 4 hafta boyunca her Salı günü saat 13.00’te topluma yararlı nesiller yetiştirmek için düzenlenen aile içi eğitim programı kapsamında,  çocuk istismarı, madde kullanımı ve suça sürükleyen nedenlere ilişkin toplumsal farkındalığı artırma eğitimleri programına Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ile birlikte, Harran Üniversitesi Çocuk Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalından Doç. Dr. Hasan Kandemir, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalından Yrd. Doç. Dr. Hülya Karataş ile ailelerde katıldı.

Başkan Ekinci program kapsamında yaptığı konuşmada şunları söyledi: ‘’ Bizler her platformda Sosyal Belediyecilik diyoruz. Ama Sosyal belediyecilik kavramının altını doldurmamız gerekiyor. Bugün de burada görüyoruz ki; sosyal belediyecilik derken altı doldurulmuş,  zenginleştirilmiş programlar şeklinde icra edilen faaliyetler düzenliyoruz. Özellikle bu programın düzenlenmesinde gerek katkısı olan, deneyimi olan ve siz iştirak ederek bu programı zenginleştiren herkese teşekkür ediyoruz. Aile hakikaten bizim kutsal dediğimiz bir kavramdır. Bugün biz eğer gelecek noktasında umutlu isek aile kavramına sahip çıkışımızdan dolayıdır. Eğer Avrupa’da gelişmiş ülkeler de aile birimi kalmamışsa onlarda bildiğiniz gibi gelecek adına kaygıları taşınmaktadır.  Gittikçe gençleşen bir toplum olmak istiyoruz.  Çocuklarınızı eğiteceksiniz yarının ana, babası olacak çocuklarımız da inşallah bu aile tablosu kavramını bizden aldığı anlamı, manası ne ise onu da bir şekilde icra ederek gelişmiş ülkelerin düştüğü hatalara düşmeyiz. Manevi değerlere haiz yeni nesiller sayesinde bizler de güvenli yarınlara kavuşmuş olacağız.  Yine şuanda burada Reji kilisesinde bu kapsamda birçok program icra ediyoruz. Bunun yanında karneval diye adlandırdığımız bir şölenimiz var. Yarıyıl tatili olması münasebetiyle ilgili bir şenlik var. Ve bu şenlikler kapsamında çeşitli kurslar da verilecektir. Bu kurslarda, çocuklarımızın 15 günlük tatilini iyi bir şekilde değerlendirmeleri sağlanıyor.’’

Harran üniversitesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşirelik Ana Bilim Dalı Doç. Dr. Hasan Kandemir ise  ‘’Eyyübiye belediyesine yapmış olduğu bu hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Burada aileyi koruma adı altında programlar düzenliyoruz. Bu hafta ikinci haftamızdır. İnşallah düzenlenen bu programlar ile fayda sağlamış oluruz. “ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.