banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl Sanlıurfa Haber Urfa Haber Uluslararası Robot Yarışması nedir?

İSTANBUL-Bingöl Milletvekili Eşref Taş, İstanbul Feshane’de Bingöl tanıtım günlerine yaptığı konuşmada, son zamanlarda Karlıova ilçesinde yaşanan olaylara değinerek Karlıova üzerinde oynanan oyunlara izin vermeyeceklerini söyledi. 

Feshane’de gerçekleştirilen Bingöl tanıtım günlerinin sonuncu gününde, Karlıova programına katılan Bingöl Milletvekili Eşref Taş, burada konuşmasında, Karlıova’nın güzelliklerinden bahsettikten sonra Karlıova’da halk üzerinde oynanan oyunlara değindi.

Karlıova üzerinde oynanan oyunlar hiçbir zaman Karlıova halkı tarafında kabul görmeyeceğini belirten Taş, “ Bunu herkesin bilmesini tavsiye ediyorum. Bizler nasıl ki Ruslarla beraber savaşmışsak, nasıl ki İngilizlere karşı Çanakkale’de yaşamışsak, Karlıova üzerinde oynanan oyunları bozmaya da gücümüz yetiyor. Bizler hepimiz kardeşiz, Karlıova’daki Kurmanç  ta,  Zaza  da, Türk  te hep kardeştir. Karlıova’yı hiç kimse Bingöl’den ayıramayacağı gibi, Karlıova’yı Suriye gibi Irak gibi yapamayacaklarını da özellikle burada vurgulamak istiyorum” dedi. 

Herkesin politik görüşte serbest olduğunu ifade eden Taş,  “Herkes istediği politikayı yapabilir, ama hiçbir şekilde kardeşin kardeşi vurmasına gönlümüz razı değildir. Biz özellikle bunu istiyoruz. İster BDP’li olsun, ister MHP’li olsun, ister AK Partili olsun, ister HÜDA PAR’lı olsun, hepsi Türkiye’nin geleceği için çalışıyorsa, onlar  da bizim kardeşimizdir diyoruz. Ama Devlet olarak orada güvenliği artırma hakkımız ve gücümüzün var olduğunu söylüyorum. Özellikle bunun için kardeşlik ruhumuzun birlik ve beraberlik için pekişmesi için, Bingöl ve Karlıova üzerinde oynanan bu oyunlardan vazgeçmeleri için, tüm Bingöl halkından istirham ediyorum ve dışarıdan gelip Bingöllü insanlarımızı öldürenlere karşı dik durmanızı istiyorum” dedi. 

Feshane’de düzenlenen Bingöl tanıtım günleri son bulurken, dört gün boyunca stantları  yaklaşık 200 bin kişinin ziyaret ettiği bildirildi.  (İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.