banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

“KARISINI DÖVEN SOKAKTA BAŞI DİK GEZEMEMELİ”


Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen program ilk olarak; Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün açtığı kurslardan yararlanan kadınların hazırladığı eserlerin yer aldığı serginin açılışıyla başladı. Sergiyi dolaşan Vali İzzettin Küçük; daha sonra programın yapılacağı salona geçti.

Programda bir konuşma yapan Vali Küçük; salonda bulunan kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı. Türkiye’de devam eden kadına yönelik şiddete karşı birçok yasal düzenlemenin yapıldığını dile getirerek konuşmasını sürdüren Vali Küçük; kadına şiddet konusunda toplumsal zihniyet değişiminin şart olduğunu belirtti. Geçtiğimiz günlerde yaşanan Özgecan cinayetinin ardından toplumun büyük bir kesiminin kadına şiddet konusunda tavır aldığını sözlerine ekleyen Vali Küçük; “Beklediğimiz ve istediğimiz de işte budur. Sadece yasal düzenleme yetmiyor. Bir yerde kadına şiddet varsa orada hepimize, hepinize görev düşüyor. O erkeği ayıplamak, kınamak, onu mahcup etmek zorundayız. Onu toplum içine çıkamaz hale getirmek zorundayız” dedi.

“Karısını döven, sokakta başı dik gezememeli” sözleriyle konuşmasına devam eden Vali Küçük; şiddet uygulayan erkeğin toplum olarak kınanması gerektiğini, en büyük mücadelenin de bu şekilde gerçekleştirilebileceğini belirtti.

Çocukların yetiştirilme şekilleriyle ilişkili olarak şımarık yetiştirilen ve yaptıkları yanlışlar görmezden gelinen erkek çocuklarının yetişkinlikte de aynı tavırla yanlış davranışlar sergilemeye devam ettiğini belirten Vali Küçük; anne babaların çocuklarını yetiştirirken çocuklarının cinsiyetine bakmadan doğrularını ve yanlışlarını kendilerine anlatmaları gerektiğini vurguladı.

Son olarak; yaratılıştan erkeğe verilen beden gücünün kadınını ve çocuğunu dış tehlikelerden, şiddetten korumak için verildiğinin altını çizen Vali İzzettin Küçük: “Bir erkek kendisine verilen bu gücü kadına yöneltiyorsa erkekliği bırakmış demektir, o kişi adam değildir. Böyle bir erkeğin utanmazlığını her fırsatta yüzüne vurmalıyız. Mücadelenin en iyi şekli budur, toplumsal dönüşüm dediğimiz de budur” dedi.

Program Vali İzzettin Küçük’ün konuşmasını ardından Suriyeli gençler tarafından sahnelenen kadına yönelik şiddeti anlatan oyunlarla devam etti. Tiyatro gösterilerinin ardındansa yine Suriyeli gençlerin sergilediği dans gösterileri salona gelen kadınları keyifli anlar yaşattı.

Programın sonunda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün açtığı resim kurslarında başarılı olanlara da sertifikaları verildi. 



 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.