banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber urfahaber Sanlıurfa Rogers Kassım Mato futbolcu Mateus Cardoso Lemos Martins

Karikatürü eleştiren imama destek ziyareti

Âlimler ve Medreseler Birliği (İTTİHAD) Genel sekreteri Molla Muhammed Özer, Din Bir Sen Diyarbakır il Başkanı Cüneyt Özmen ve beraberlerindeki heyetle DBP'li Belediye tarafından bilboardlara asılan peygambere hakaret içerikli karikatüre tepki gösterdiği için DBP’li olduğu belirtilen bir grubun eleştirisine maruz kalan Zümrüt Kent Camii imamı Fuat Ezgi’yi ziyaret etti.

Zümrüt Kent camisinin imamı Fuat Ezgi’yi peygambere sahip çıkan dik duruşundan dolayı tebrik eden İTTİHAD Genel sekreteri Molla Muhammed Özer, peygambere sahip çıkan alimlerin seslerinin bastırılmak istendiğini söyledi.

Özer, “Malum parti bu sesi seçim arifesinde oy devşirmek için susturmaya çalışıyor. Peygambere yapılan bu hakaretten sonra ciddi bir özür de dilenmemiştir. Eğer birileri hakkı konuşan imamları susturmaya çalışıyorsa, tüm Müslümanlar da imamlarına sahip çıkmalıdır. Bu konuda Diyanet, STK’lar ve ilgili kurumlar da imamlarına sahip çıkmalıdır.” dedi.

Din Bir Sen Diyarbakır il Başkanı Cüneyt Özmen de imam Fuat Ezgi’yi davranışından dolayı takdir ederek, imamın sesini kısmaya çalışanları kınadı. Özmen, “Kendi elleriyle kendi kuyularını kazmışlar. Sizin karşısında o tepkiyi yapanları Allah şaşırtmıştır. Size de geçmiş olsun” ifadelerini kullandı.

“Canımız Peygamberimize feda olsun”

Amaçlarının şahıslarla ya da kurumlar uğraşmak ya da didişmek olmadığını belirten Zümrüt Kent Camii imamı Faruk Ezgi ise, gayelerinin iyiliği emretmek ve kötülüklerden sakındırmak olduğunu kaydetti.

Olayın büyümemesi ve fitnenin büyümemesi için hutbesine hiçbir şey olmamış gibi devam ettiğini vurgulayan Ezgi, cami cemaatinin de namazdan sonra camiyi terk edenlere tepki gösterdiğini belirtti.

Karikatürü yapanları dahi tanımadığını söyleyen Ezgi, “Başımdaki saç telleri sayısınca canım olsa hepsini Peygamberimiz için feda ederim” dedi. (M. Sıddık Bilge - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.