banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Kardeşlik İftarına 4,500 Kişi katıldı FOTOĞRAFLI ve VİDEO

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, bir dizi temaslarda bulunmak üzere Şanlıurfa'yı ziyaret ederek, Rabia Meydanında Dul, Yetim ve yakınlarıyla iftar yemeğine katıldı.

 

      İlk olarak Şanlıurfa Valiliğini geçen Bakan İslam burada Vali İzzettin Küçük tarafından karşılanarak, şeref defterini imzaladı. Valilik ziyaretinin ardından Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine geçen Bakan İslam, Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç'i makamında ziyaret etti.

 

      Ziyaretlerden sonra Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Rabia Meydanında vatandaşlara verilen iftar yemeğine yürüyerek geçen Bakan İslam ve beraberindeki heyet, burada yoğun kalabalığı selamlayarak, vatandaşlarla sohbet etti.

 

       Kadın ve çocuklarla yakından ilgilenen Bakan İslam, İftar vaktine dakikalar kala meydanda iftarını açmaya gelen vatandaşlara seslenerek,  Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan Şanlıurfalılara selam getirdiğini belirtti.

 

       Konuşmasını sürdüren Bakan İslam,"Bütün gücümüzle hizmete devam etmek istiyoruz. Sizden bir tek istediğimiz var, bize 'devam edin' deyin, 'sizinle beraberiz' deyin, 'durmak yok yola devam' deyin, biz sizin hizmetinizde koşuşturmaya devam edeceğiz. Allah, bu güzel ayın yüzü hürmetine bereketimizi arttırsın. Şiddet bir an önce son bulsun. Bu mübarek ayın yüzü suyu hürmetine çevremizdeki katliamlar dursun, Filistin bir rahat yüzü görsün. İnşallah bütün mazlumlar hürriyetine kavuşsun diye dua ediyorum" dedi.

 

      Vatandaşların iftar yemeğine teşrifleri için teşekkür eden Başkan Güvenç ise yaptığı konuşmasında İftar yemeğini Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı koordinesinde 81 ilde yaptıklarını ifade ederek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ile birlikte aynı sofrada iftarlarını açacaklarını söyledi. Başkan Güvenç, İftar programına göstermiş oldukları ilgiden dolayı teşekkür etti.

 

       Ezanın okunmasıyla dualar eşliğinde Bakan Ayşenur İslam, Vali İzzettin Küçük, Şanlıurfa Milletvekilleri Zeynep Karahan Uslu, Emin Önen, Mahmut Kaçar, Büyükşehir Belediye Başkanı Güvenç, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez, alanda yer alan 4 bin 500 Dul, Yetim ve yakınlarıyla birlikte iftarlarını açtılar.

 

     Öte yandan Dul ve Yetim aileleri için düzenlenen iftar yemeğine katılacakların sayılarını Şanlıurfa’da bu alanda faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşlarından alındığı;  Buna göre Rabia Meydanında 4 bin 500 kişiye verilmesi planlanan iftar yemeğine vatandaşların yoğun ilgi göstermesi üzerine vatandaşların iftar  açmayı  beklememesi için 600 kişi Büyükşehir Belediyesi yetkilileri tarafından üç farklı lokantada iftar açmaları sağlandı. Yetim ve dul yakınları dışında iftar programına vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği gözlendi.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.