banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul

'Kardeşliği sağlayacak tek unsur İslam'dır'

İslam’ın ırk, dil ve coğrafya gözetmeksizin bütün Müslümanları birbirine kardeş kıldığını belirten Âlimler, Irkçılığın, İslam düşmanlarının bir oyunu olduğuna dikkat çekerek,  İslam’da ırk ve millet üstünlüğünün olmadığını dile getirdiler.

Türk ırkçılığı yaparak batı illerinde yaşayan Kürtleri PKK’lıymış gibi lanse etmenin ve Kürtlere saldırmanın ancak ve ancak PKK ile aynı amaçlara hizmet etmek anlamına geldiğini PKK ile işbirlikçilerini sevindirdiğini belirten İlahiyatçı-Yazar Mehmet Göktaş, “Doğu illerinden gelen otobüsler çevrilmelidir Kürtlere kucak açılmalıdır.” uyarısında bulundu.

Çıkartılmak istenen bir Türk-Kürt karşıtlığının kimseye fayda vermeyeceğini, aksine yıllardır kardeşçe yaşayan insanlar arasında kutuplaşmayı sağlayacağını belirten Göktaş Hoca, böyle bir kavgayı başlatmak isteyenlerin heveslerinin kursaklarında bırakılması için somut adımların atılması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Batı illerinde yaşayan Kürt vatandaşların şehrin ileri gelenleri, âlimleri, hocaları ve STK’ları tarafından ziyaret edilmesi gerektiğini ifade eden Göktaş Hoca, “Bu konuda somut örnekler ile elle tutulur gözler görülür davranışlar ve adımlar atılmalıdır. Batı’daki Türk kardeşlerimiz şunu yapmalıdır: Kendi memleketlerinde çalışan, Doğu’dan gelen ister mevsimlik işçi olsun, ister daha önceden tamamen buralara yerleşen Kürt kardeşlerimiz olsun bunları Allah(cc) rızası için ziyaret edelim. Bu gün, bu şehrin ileri gelenleri, âlimleri, hocaları ve STK’lar Kürtlerin yoğun olduğu mahalleleri, semtleri ve işçi pazarlarını Allah(cc) için ziyaret etmelidirler.” ifadelerini kullandı.

Türkiye halkları arasında oluşturulmak istenen kavmiyetçiliğin önüne geçilerek Türkler ve Kürtler arasında kardeşliğin daha da güçlendirilmesi gerektiğini belirten Göktaş Hoca, “Onlara biz din kardeşiyiz, bazılarının yapmış olduğu yanlışlara bakmayın. Biz sizi seviyoruz, siz bu memleketin bereketisiniz, bu memleketin öz evladısınız gibi buna benzer güzellikler hatırlatılmalı, güzel adımlar atılmalıdır. Bu noktada geç kalınmamalıdır. Doğu illerinden gelen otobüsler çevrilmemeli, Kürtlere kucak açılmalıdır. Bu kardeşlik sağlanmalıdır. Bu zaten imanımızın gereği, aksi takdirde geç kalınmış olur. Eğer böyle bir kardeşlik sağlanmazsa PKK ve işbirlikçileri emellerine kavuşmuş olur.”diyerek uyardı.

“Bizim kardeşliğimizi sağlayacak tek unsur Kur’an ve sünnettir”

Allah’ın(cc) katında insanların aynı olduğunu, İslam’da kavmiyetçiliğin ve ırkçılığın olmadığını vurgulayan Molla Cemal Özdemir ise, “Allah(cc) bizi kurtuluşa davet ediyor. Bizi Kur’an’a ve sünnete sarılmaya davet ediyor. Bizler bu gün gerçekten Kur’an ve sünnete sarılırsak, Kur’an ve sünnet etrafında bir araya gelirsek kesinlikle yolumuzu şaşırmayız. Kur’an ve sünnet etrafında bir birimiz ile kesinlikle kardeş oluruz. Bu kardeşliği sağlayıp ittifak sağladıktan sonra Allah’ın(cc) izni ile kimse bize karşı gelemez. Bizim kardeşliğimizi sağlayacak tek unsur Kur’an ve sünnettir.” şeklinde konuştu.

Irkçılık davasını güden bizden değildir

Irkçılığın İslam düşmanlarının bir oyunu olduğuna dikkat çeken Özdemir, “Irkçılık dinsizliktir. Bu Avrupa’nın, Haçlıların ve Siyonistlerin zihniyetidir. Onlar, Müslümanların arasına ırkçılığı sokarak insanları bir birine düşürmeyi hedeflerler. Peygamberimiz bir Hadisinde ‘Irkçılık davasını güden bizden değildir.’ diyor. Irkçılık küfürdür, Peygamberimiz, ırkçılığı ayaklarının altına almıştır. Irkçılık İslam’da yoktur. İslam cahiliye dönemlerindeki bütün kötülükleri yok etmiştir. Irkçılık kâfirlerin ve İslam düşmanlarının bir oyunudur.” ifadelerini kullandı. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA) 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.