banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Türkiye Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

Karaköprü-Der; patlama bizi yaraladı

Karaköprü’de bir petrol istasyonunda patlama olmuş, 1 ölü 2’si ağır 22 kişi yaralanmış ve çevrede çok ciddi manada maddi zarar meydana gelmişti.

Patlamayla ilgili olarak Karaköprü-Der başkanı Mehmet Tutluoğlu yaptığı yazılı açıklamada; “beldemizde böyle bir olayın vuku bulmasından dolayı üzüntü içindeyiz” denildi.

 

İşte dernekten yapılan yazılı açıklama; “Karaköprülüler Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (Karaköprü-Der) olarak beldemizde böyle bir olayın vuku bulmasından dolayı üzüntü içindeyiz. Daha iki ay önce böyle bir patlamanın olması şaşkınlığını üzerimizden atamadan, önceden uyarılmalarına rağmen şehrin göbeğinde, en işlek yolunda ve apartmanlarla iç içe bir benzin istasyonunda böyle büyük bir patlamanın meydana gelmesi düşündürücü ve üzüntü verici bir durum. Yetkililer hep sorunu görmezden gelip suçu başka yerde arama psikolojisiyle davranmaktadırlar. İnsan hayatı bu kadar ucuz olamaması gerektiğini hepimiz biliyoruz. Ve burası Urfa’nın gelişmekte olan en önemli yerleşim yerlerinden biridir. İnsanlar bin bir umutla buraya yerleşip ve çocuklarına iyi bir gelecek hazırlamak isterken bu tür büyük patlamaların olması burada yaşayan insanları umutsuzluğa itmektedir. Bu büyük patlamanın olduğu yer Karaköprü’nün en gözde mahallelerinden biri olup ve  Diyarbakır Yolu üzerinde patlamanın olduğu benzin istasyonu dahil 12 adet benzin istasyonu bulunmaktadır. Bu benzin istasyonlarının her biri büyük tehlikelere gebe olmakla birlikte, neden bu kadar bir birine yakın yapılmıştır? Hatta birisi yüksek gerilim tam altında bulunmaktadır. Yetkililer bunu neden görmezlikten gelmiştir? Bizim halk olarak beklentimiz bu işyerlerinin rutin olarak denetiminin yapılması ve bu tür kazaların bir daha yaşanmamasıdır. Ayrıca patlamadan sonra bir çok ev ve işyerine hırsızlar girmiştir. Daha da kötüsü patlamanın olduğu yerde bulunan perdeci dükkânı talan edilmesine seyirci kalınmıştır. Güvenlik zafiyetinin bulunduğu Karaköprü’de yetkilileri daha duyarlı olmaya davet ediyoruz. Biz Karaköprü-Der olarak yaşamını yetiren vatandaşımıza Allahtan rahmet yakınlarına baş sağlığı diliyoruz. Ayrıca yaralanan vatandaşlarımıza da büyük geçmiş olsun diyoruz. Maddi hasarı olan evler ve işyerlerine de devletimizin şefkat elinin uzanmasını temenni ediyoruz. İnşallah bir daha böyle büyük musibetleri toplum olarak yaşamayız. Tüm Karaköprülülere ve Urfalılara büyük geçmiş olsun” denildi.

www.balikligol.com

                                                                                             

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.