banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo

Karaköprü'de binlerce kişi aynı anda iftar etti

 

Şanlıurfa’nın Karaköprü İlçe Belediyesi ile Geylani Eğitim ve Hizmet Vakfı işbirliği ile Ramazan Etkinliği düzenlendi.

Karaköprü Amfi Meydanında düzenlenen ve yoğun ilgi gören etkinliğe; Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Karaköprü Belediye Başkan Yardımcıları, Karaköprü Belediye Meclis Üyeleri, Geylani Eğitim ve Hizmet Vakfı Onursal Başkanı Şeyh Ahmet El Kadiri ve binlerce vatandaş katıldı.

Kuran tilaveti ile başlayan programda, Geylani Kız Kuran Kursunda eğitim gören Zeynep Emektar isimli bir kız çocuğunun Ramazan ayı için okuduğu şiir davetlilere duygu dolu anlar yaşattı.

Etkinlikle konuşan Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, “Ramazan ayındayız. Ramazan ayı 11 ayın sultanı… Ramazan ayı, ibadet, birlik, beraberlik ayıdır. Ramazan ayı şeytanın bağlandığı, cennet kapılarının açıldığı aydır. Bu ayın bizim için ne kadar önemli olduğunu ne kadar anlatsak azdır. Bizde Karaköprü Belediyesi olarak bu manevi ayı doruklara çıkarmak için bu programı gerçekleştirdik. Ramazan ayı bereket ve birlik beraberlik ayı dedik. Bizde Karaköprü Belediyesi olarak yardıma muhtaç ailelerimizin her zaman yanında olduk. Ve olmaya da devam edeceğiz” dedi.

Geylani Eğitim ve Hizmet Vakfı Onursal Başkanı Şeyh Ahmet El Kadiri ise, Ramazan ayı ve orucun faziletleri ile ilgili hadislerle davetlileri bilgiler verdi.

Konuşmaların ardından Vakfın Onursal Başkanı Ahmet El Kadiri, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli’ye Peygamber efendimizin veda hutbesinin yazıldığı bir tablo hediye etti. Şanlıurfalı yazar ve şair Abdi Çakıcı ise, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli için yazdığı eserini okudu.

Daha sonra Geylani Eğitim ve Hizmet Vakfı’nın talebeleri tarafından ilahiler ve çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Vakfın talebelerinin yaptığı zikir duası davetlileri kendinden geçirdi.

Program hatim duası, okunan salavatlar ve sakal-ı şerif ile son buldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.