banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Karakaş ailesinin yurek burkan dramı

Tüm zorluklara rağmen ayakta kalma mücadelesi veren ve asker eşi olan İrem Karakaş, Kaymakamlığın kirasını ödediği bir evde verilen yardımlarla ayakta kalma mücadelesi veriyor.
Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesi Kale Mahallesi'nde ikamet eden 18 yaşındaki İrem Karakaş, genç yaşta sevdiği ve akrabası olan Hikmet Karakaş'a kaçınca hayatı bir anda değişti. Aslen Şanlıurfalı olan İrem, yaşadığı şehir Aydın'da akrabası olan Hikmet Karakaş ile bir süre önce tanıştı. Ardından evlenmeye karar veren genç aşıklara aileleri karşı çıktı. Birbirilerini çok seven genç aşıklar tek çareyi kaçmak olduğunu düşündüler ve Aydın'dan Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesine kaçtı. Genç aşıklar daha sonra
Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde yakınlarının yanına yerleştiler. Aradan belli bir süre geçtikten sonra ailelerine haber veren genç aşıklar, evlenmek istediklerini söylediler. Her iki gencin de ailesi buna karşı çıkarak evlenmelerini kabul etmedi. Kalacak bir yerleri olmayan genç aşıklar günlerce akrabalarının evinde yaşamak zorunda kaldı. Bir süre sonra genç aşıklar ev kiralayarak nikahsız olarak yaşamaya başladı. 1 yıl sonra ilk çocukları dünyaya geldi. Ardından ikinci çocukları oldu.

http://balikligol.com/images/news/2207.jpg

Yaşı ilerlemiş olan genç Hikmet Karakaş, vatani görevini yerine getirmek için askere gitti. Evde yalnız başına kalan İrem Karakaş, 2 çocuğuyla hayat mücadelesine devam etti. Tüm zorluklara ve olumsuzluklara boyun eğmeyen genç anne İrem, komşulardan aldığı birkaç tabak yiyecekle yaşamını sürdürme başladı. Dayanacak gücü kalmayan İrem, Viranşehir Kaymakamlığına giderek yardım istedi. Kaymakam Kanyılmaz, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına talimat vererek aileye yardım edilmesini istedi. Kısa sürede keşfe giden
Vakıf yetkilileri, aileyi yaşadığı evde gördü ve evin yıllık kirası başta olmak üzere tüm ihtiyaçlarını karşılama kararı aldı. Kaymakamlığın kirasını sağladığı ve ihtiyacını giderdiği genç anne İrem, asker yolu gözleyerek uğruna ailesini hiçe saydığı eşini bekliyor. Yürek burkan bir yaşamı olan İrem, tek başına kaldığı evde hayırseverlerin verdiği destekle azimli bir şekilde yaşamaya devam ediyor.
Devlet yardımlarını fakir fukaradan esirgemeyen Kaymakam Erdoğan Kanyılmaz konuya ilişkin İHA muhabirine yaptığı açıklamada, "Kapımızı çalan mağdur kardeşimize elimizden gelen tüm imkanları seferber ettik ve bu yardımlarımızda devam edecektir. Acılı genç annenin durumunu gördük gerçekten içler acısı. Onun o haline dayanamadık ve zaruri ihtiyaçlarını karşılamak için gerekli kurumlara talimat verdik" dedi.
Kaymakamlık dışında aileye yardım eden Viranşehir Derneği de ranza ve oturma gurubu alarak destek verdi. 2 küçük çocuğuyla ayakta kalma mücadelesi veren İrem, Safranbolu'da vatani görevini yerine getiren eşinin yolunu gözlüyor.

İHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.