banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Sanlıurfa Haber Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir? ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry

Karacadağ Kalkınma Ajansı Urfa'da projeleri masaya yatırdı

Karacadağ Kalkınma Ajansı toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya Şanlıurfa ve Diyarbakır Valileri İzzettin Küçük ve Mustafa Cahit Kıraç’ın yanı sıra; Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı E. Sabri Ertekin, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Sayar, Şanlıurfa Ticaret Borsası Başkanı ve Kalkınma Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Ajans Genel Sekreteri Dr. İlhan Karakoyun, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi yetkilileriyle Ajans yetkilileri katıldı.

Yapılan toplantıda ilk olarak 2011 yılında başlatılan Turizm Altyapısı Mali Destek Programı Kapsamındaki uygulaması tamamlanan 14 Proje değerlendirildi. Sekizi Şanlıurfa’da, altısı Diyarbakır’da uygulanan projelerin 24 aylık bir süre zarfında Ajansın verdiği 6 milyon TL hibe ile tamamlandığı belirtildi.

Toplantıda 2014 yılı Mayıs ayı döneminde Doğrudan Faaliyet Desteği Programı kapsamında yapılan proje başvuruları da değerlendirildi. Gerçekleştirilen teknik ve mali değerlendirme sonucu başarılı olan 7 projeye yaklaşık 330 bin TL mali destek sağlanacağı kaydedildi.

Toplantının bir diğer gündem maddesi ise Karacadağ Kalkınma Ajansı tarafından bu yıl Diyarbakır ve Şanlıurfa İlleri için sosyal durum analizi yapılması oldu. Türkiye’nin en büyük illeri arasında yer alan ve en genç nüfusa sahip olan Diyarbakır ve Şanlıurfa’nın yaşadığı hızlı ekonomik gelişmenin sosyal kalkınma alanında da aynı hıza ulaştırılması hedeflendi.

Toplantıda son olarak Güneydoğu Asya’nın iki önemli ülkesi olan Singapur ve Malezya’ya yapılacak olan çalışma ziyareti değerlendirildi. 3-11 Haziran 2014 tarihleri arasında Ajans Yönetimi, kalkınma ve bölgesel kalkınma konusundaki iyi uygulamaları yerinde inceleyerek, bölgedeki yatırımcılar için ihracat olanaklarını araştıracak. Ayrıca yapılacak olan yurt dışı çalışma gezisinde GAP Bölgesi, Diyarbakır ve Şanlıurfa’daki yatırım olanaklarının tanıtılmasına yönelik görüşmelerde bulunulacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.