banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir? ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry Lübnan

Karaali Yolu Köstebek Yuvası gibi


Şanlıurfa ve güneydoğu bölgesinin tek şifalı kaplıcaları olan Karaali Kaplıcalarına giden yol, yolda oluşan çukurlar nedeni ile yol adeta köstebek yuvasına dönmüş.
Her yıl 100 – 150 bin kişi arasında ziyaretçi ağırlayan karaali kaplıcaları için yaklaşık olarak 12-13 yıl önce yapılan ve hiçbir altyapısı olmayan yol, her yıl kışın yağmur sularlından, yazın ise bilinçsiz sulama nedeni ile yolda göçükler meydana geliyor.
Altyapıdan yoksun yolda oluşan çukurlar sürücüler için büyük tehlike arz ediyor.   Yolda işaret levhaları yok denecek kadar az. Yön levhalarına ise hiç rastlanılmıyor!
Her yıl yollarının yamalandığını söyleyen Karaali Kaplıcaları İşletme müdürü Mehmet Temel; “yapılan yama işi çok basit yapılıyor. Yamalar silindir yerine kürekle düzeltiliyor.  Zaten alt yapısı olmadığı için yama işi pek çözüm olmuyor. Seçim öncesi Bakanımız Sayın Faruk Çelik burayı, bu yolu gördü. Bu sorunu çözeceğine söz verdi” dedi.
Karaali Kaplıcalarının yolu Şehirlerarası yoldan daha işlek olduğunu söyleyen İşletme müdürü Mehmet Temel; “bu yolumuz bu bölgenin ve dağ köylerinin kullandığı tek yol, onun için çok işlek bir yol. Yolda kanallar nedeni ile keskin virajlar var. İşaret levhalarının olmayışı zaman zaman ciddi kazalara neden oluyor.  Buraya gelen birçok insan yabancı, yön levhaları olmadığı için insanlar burayı deneme yanılma yolu ile bulmaya çalışıyor” diyerek bir an önce çözüm bulunmasını istedi.
 KARAALİ KAPLICALARININ FAYDALARI.
Karaali Kaplıcaları özellikle romatizmal hastalıklar, deri hastalıkları ve iltihabi hastalıklar ve böbrek taşlarında etkili olduğu söyleniyor.  Karaali Kaplıcaları sağlık bakanlığı tarafından onaylı bir kaplıcadır. Doktorların hastaları sevk etmesine izin verilen bir kaplıca olma özelliğini de taşımaktadır.

M.G. ASLAN/ www.balikligol.com

 


karaali kaplıcaları yolu köstebek yuvası balikligol_com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.