banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Ürdün Teknik Direktör Cihat Arslan Ziylan Enver Sedat Yahlizade

Kar yağışlarının devam etmesi bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; ülkenin büyük bir bölümünün yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, Doğu Anadolu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Kahramanmaraş ve Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Ülkemizin iç ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Hava sıcaklığının ülke genelinde 3 ila 5 derece artacağı tahmin ediliyor. Rüzgârın genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, zamanla Marmara ve Ege'de kuvvetli (30-60 km/s), Kuzey Ege kıyılarında fırtına (50-70 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

Çığ tehlikesi uyarısı

Yetkililer, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da muhtemel çığ tehlikesine karşı yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısı yaptı.

Soba ve baca gazı zehirlenmeleri uyarısı

Ayrıca, batı bölgelerde rüzgârın güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli olarak esmesi beklendiğinden muhtemel soba ve baca gazı zehirlenmelerine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği kaydedildi.

Bölgelerde hava:

Marmara: Çok bulutlu, sabah saatlerinde bölge genelinin, gece saatlerinde Edirne ve Çanakkale çevrelerinin hafif olmak üzere yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. 

Ege: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Kütahya çevrelerinin hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. 

Akdeniz: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

İç Anadolu: Çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğusunun aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; hafif olmak üzere genellikle yağmur, bölgenin kuzeydoğusunda karla karışık yağmur yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. 

Batı Karadeniz: Çok bulutlu, bölge genelinin hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Doğu Anadolu: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kuzeydoğusunda kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, bölgenin doğusunda karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde hafif buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Bazı illerde hava nasıl olacak?

İstanbul: Çok bulutlu, sabah saatlerinde hafif yağmurlu 6/14

Ankara: Çok bulutlu, hafif ve aralıklı yağmurlu 3/10

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu 13/21

Adana: Sağanak yağışlı 5/14

Diyarbakır: Aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu -2/3

Batman: Karla karışık yağmurlu -2/2

Van: Karla karışık yağmur ve kar yağışlı -1/5

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.