banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Kapıköy Sınır Kapısının kapalı olması bölge halkına zarar veriyor

Van il merkezine 120 kilometre uzaklıkta bulunan ve Türkiye ile İran arasında giriş çıkışların yapıldığı önemli kapılardan biri olan Kapıköy Sınır Kapısı, yaklaşık bir aydır kapalı durumda.

Ağustos ayının başlarında PKK tarafından yapılan saldırılar nedeniyle Türkiye-İran arasında yapılan tren seferleri iptal edilmesinin ardından, 21 Ağustos’ta da, Kapıköy Gümrük Müdürlüğünde görevli 11 Gümrük memurunun kaçırılması olayından bu yana sınır kapısı tamamıyla kapalı olarak tutuluyor.

Gazetecilerin bile kapıya yanaşmasına izin vermeyen jandarma ise olası bir olaya karşı tedbirlerini en üst seviyede tutuyor.

Van’ın ekonomisi için önemli olan Kapıköy Sınır Kapısı’nın kapatılmasıyla özellikle Turizm Şirketleri, Seyahat acenteleri ve otel sektörü olumsuz yönde etkileniyor.

Sınır Kapısının bir an önce açılmasını isteyen, Turizm Şirketleri, Seyahat acenteleri, otel temsilcileri ve çok sayıda şoför Kapıköy’de bir araya gelerek sınır kapısının bir an önce açılması talebinde bulundu.

Özellikle Bayramlarda çok sayıda turistin yanı sıra, çok miktarda kuru gıda ve şekerleme çeşitlerinin getirildiği sınır kapısının kapalı olmasından dolayı bu ürünlerinde getirilemediği belirtildi.

 “Esnaf ve şoförlerimiz mağdur olmuşlardır”

Konuyla ilgili olarak konuşan Öz Furkan Turizm yetkilisi Mürsel Kıyatmaz kapının kapanmasının herkes için zarar olduğunu ifade ederek, “Biz turizm taşımacılarının önceliği ve beklentisi akan kanın ve gözyaşının bir an önce durmasıdır. Kapıköy Gümrük Kapısı, başta bizler olmak üzere tüm Van esnafı ve halkı için çok büyük önem taşıyor. Kapının kapanması ciddi anlamda bizlere zarar vermiştir. Başta kooperatifler olmak üzere, esnaf ve şoförlerimiz mağdur olmuşlardır. Kapının kapanması için biz her hangi bir neden göremiyoruz. Bu kapının bir an önce açılması için buradan devlet erkânına ve büyüklerimize sesleniyoruz.” dedi.

“Kapı açılmazsa bayramda 8 bin turist Van’a gelemeyecek”

Doğubeyazıt’taki Gümrük Kapısı’nın açık olduğunu belirten Kıyatmaz,  İran’da bulunan 8 bin turist için taşıma anlaşması yaptıklarını hatırlatarak, “Bayram tatili için antlaşma yapmıştık. Ancak kapı açılmadığı takdirde ve biz o turistleri buraya getiremediğimiz taktirde anlaşmamız ne yazık ki iptal olacak.” ifadelerini kullandı.

Bu arada Sınır kapısında bulunan tabela ve yazıların da söküldüğü görüldü. (Murat Dalgın-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.