banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Suruç Şanlıurfa Balıklıgöl

Kapalı Spor Salonuna Yasin Börü adı verilsin

HDP’nin sokağa çıkma çağrısı üzerine yaşanan 6-8 Ekim olaylarında, kurban eti dağıtırken katledilen Yasin Börü ve arkadaşları halk tarafından unutulmadı. Yasin Börü’nün okuduğu Gaffar Okan Anadolu Lisesine Yasin Börü adının verilmesinin isteyen Diyarbakırlıların ardından Adıyamanlılar da yeni yapılan 2500 kişilik kapalı spor salonuna Yasin Börü isminin verilmesi istedi.

6-7 Ekim katliamını unutmanın mümkün olmadığını belirten Adıyaman’da faaliyet yürüten Vahdet-Der Başkanı Bilal Demir, “Gençlerimizin Yasin Börü’yü örnek almaları için Adıyaman’da yapılmış olan 2500 kişilik kapalı spor salonuna Yasin Börü isminin verilmesini talep ediyoruz.” dedi.

Yaşantıları örnek alınabilecek kişilerin adlarının toplum üzerinde etkili olduğunu dile getiren Kâhta Çağrı-Der temsilcisi Mehmet Sivil, “Fakirlere kurban eti dağıtırken vahşice katledilen Yasin Börü isminin Adıyaman’da yapılmış olan kapalı spor salonuna verilmesini öneriyoruz, talep ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Ümmet yekvücut olmadığı için Yasin Börü, Furkan Doğan ve nice Müslüman genç feda olduğunu belirten İyilik-Der şube başkanı Murat Yıldırım ise şunları söyledi: “Şehit Yasin Börü kardeşimizin ismi Adıyaman’da yapılmış olan kapalı spor salonuna verilirse iniyoruz ki toplum bu isme aşina olur. Böylece Yasin Börü ismini araştıran bazı kimseler bu vesileyle kötü huylarını terk eder.”

Öğrenci-Der Yönetim Kurulu üyesi Abdulkadir Çalışır, Yasin Börü’nün çalışmalarının iyiliği temsil ettiğini belirterek, “Yasin Börü gibi insanların isimlerinin, gençlikle ilgili kurumlara yani komplekslere verilmesinin faydalı olacağına inanıyoruz. Bu nedenle o kapalı spor salonuna Yasin Börü isminin verilmesi için yetkililerin ellerinden gelenlerini yapmalarını rica ediyoruz.” dedi.  (Yakup Söğüt/Aydın Evren - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.