banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Şanlıurfa Balıklıgöl Balıklıgöl

Kapalı köy yollarını açma çalışmaları devam ediyor

Türkiye genelinde olduğu gibi Batman’da da yoğun kar yağışı nedeni ile Batman merkez olmak üzere beş ilçe ve bağlı köy yolları ulaşıma kapandı. Yapılan çalışmalar neticesinde 4 bin 886 kilometre köy yolunu ulaşıma açıldığı bildirildi.

Batman İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir Özer yaptığı açıklamada, “Bugüne kadar 26 iş makinası ve kar küreme aracı ile daha önceden açılan ve tekrar kapanan toplamda 4 bin 886 kilometre köy yolunu ulaşıma açmıştır. Kapalı olan 11 köy ve 10 mezradaki toplam 162 kilometre yolun ekiplerimiz tarafından yoğun çalışma ile açılmasına devam edilmektedir.” dedi.

Özer, bugüne kadar kar mücadelesi esnasında durumu acil olan vatandaşlardan Sason’da 95, Kozluk’ta 75, Gercüş’te 6, Beşiri’de 6 ve Batman merkezde 15 olmak üzere toplam 197 acil vakaya ulaşıldığını belirtti.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.