banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry Ürdün Teknik Direktör Cihat Arslan

Kapağı olmayan trafo tehlike saçıyor

Diyarbakır’ın merkez Yenişehir ilçesine bağlı yaklaşık bin nüfusa sahip Güvercinlik Mahallesinde (Ayneti) bulunan elektrik telleri ve kapağı açık olan trafo tehlike saçıyor.

Merkeze 6 kilometre uzaklıkta bulunan mahallenin sakinleri ve Güvercinlik Mahallesi Muhtarı Mahmut Adıgüzel, mahallelerine gereği gibi hizmet edilmediğini belirterek, 45 yıldan beri mahallelerindeki yüksek gerilim tellerinin değiştirilmediğini ve sürekli elektik sorunu yaşadıklarını söyledi.

Adıgüzel, “Yazın elektrik sorunumuz had safhaya çıkıyor. Kışın zaten hiç elektriğimiz yok. Yaklaşık 45 yıldır elektrik sorunu yaşıyoruz. Defalarca Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirket’ine  (DEDAŞ) müracaat ettiğimiz halde hiç bir çözüm bulmadılar. Yıllardır elektrik telleri değiştirilmiyor. Bakım ve onarımı yapılmıyor.  Bir arıza olup da aradığımız zaman ancak 2 veya 3 gün sonra geliyorlar.” dedi.

Elektrik trafosunun kapağının açık olmasının çok büyük tehlikeler meydana getirdiğini ifade eden Adıgüzel, “Hayvanlarımız buradan geçiyor. Elektrik çarpması sonucu telef oluyorlar. Gelip yaptıklarında ise ek tel kullanıyorlar. O da bir süre sonra tekrar arıza veriyor. Yetkililerden bu elektrik kesintilerine bir çözüm bulmalarını istiyoruz. Elektrik direklerini, panoları ve trafoları onarmalarını istiyoruz.” diyerek yetkililer seslendi. (Emrah Deniz / Hamza Adiyaman – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.