banner2
Öne Çıkanlar PapeAlioune Ndıaye Dergah Camisi İmam Hatibi İbrahim Onat Pamuk (Kütlü) Pakistan MİLGEM Korvet Projesi MİLGEM Korvet Projesi

Kandilli: 50'den fazla sarsıntı oldu

Kütahya'nın Simav ilçesinde büyüklüğü 5,9 olan depremin bu bölgede 1970'de meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki depremden sonra ikinci büyüklükte bir deprem olduğu öğrenildi.

Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Erdik, depremin bölgede şiddetli hissedildiğini belirterek, "200 civarında binada hasar bekliyoruz. Olmamasını temenni etmekle birlikte 10 ila 15 civarında da can kaybı olabilir." dedi.

Merkez üssü Kütahya'nın Simav ilçesi olan 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü'nde hareketli saatler yaşandı.

Depremin ardından büyüklüğü 4,6'dan başlayarak küçülen 50'nin üzerinde artçı deprem kaydedildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.