banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

Kan davasının 4 aylık faturası 3 trilyon

Edinilen bilgiye göre, Viranşehir’in Gözeli ile Siverek’e bağlı Kuruca köyünde meydana geldi.

Viranşehir Devlet Hastanesi başhekim yardımcısı Dr. İbrahim Köran (Turan)’a ait olduğu belirtilen 10 sondaj kuyusu bir gecede kişi veya kişilerce oksijen kaynağı ile kesilip kuyuya atıldı.

Olayı kan davalı oldukları ailenin yaptığını iddia eden Köran ailesi, Maddi zararın 200 bin TL olduğunu belirterek, Yaklaşık 4 aydır devam eden kan davasından dolayı da şimdiye kadar 3 Milyon TL zarara uğradıklarını ve 5 Bin dönüm Pamuk’un da kuruduğunu söyledi.

Defalarca Kan davalı oldukları ailenin bu tür saldırılarına maruz kaldıklarını ifade eden Köran ailesi, Faillerin isimlerini gerekli mercilere vermelerine rağmen hiç kimsenin hakkında yasal işlemin başlatılmadığını da iddia etti.

Faillerin ceza görmemesi durumunda bu tür olayların devam edeceğini kaydeden Köran ailesi, yetkililerden olaya el uzatmalarını istedi.

İki aile arasında başlayan husumet, 6 Haziran 2012 tarihinde ilçeye bağlı Gözeli köyü kumbekir mezrasında Semetay ve Bayram aileleri arasında hayvan otlatma yüzünden çıkan silahlı kavgada 1 kişinin öldüğü 2 kişinin de yaralandığı olayla başlamıştı.

Olayın ardından Semetay ailesi Viranşehir Devlet Hastanesi başhekim yardımcısı Dr.İbrahim Köran’ı olayda sorumlu tutmuş ve o günden sonra iki aile arasında kan davası başlamıştı.

Haber-Foto: Mustafa Çapanak

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.