banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Kan Bağışlayanlar Adına Fidanlar Toprakla Buluşuyor

Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile yapılan işbirliği ile “1 Kan 1 Fidan” projesini hayata geçiren Türk Kızılayı, kan bağışında bulunanlar adına fidanları toprakla buluşturuyor.

“Kanınız fidana, fidanlar ağaca” sloganı ile hayata geçirilen proje sayesinde kan bağışlayanlar hem şifa bekleyen hastalara umut olacak, hem de ülkemizin orman varlığına katkıda bulunacak. Gönüllüler adına, her kan bağışından sonra bir adet fidan toprakla buluşacak. Fidanlar, Bakanlık tarafından ülkemizin birçok noktasında oluşturulan ağaçlandırma alanlarında, Kızılay kan bağışçıları adına dikilecek.

15 Milyon Fidan Dikilecek

Nisan 2014 tarihinde Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Türk Kızılayı arasında imzalanan protokol beş yılı kapsıyor. Proje sonunda 15 milyon fidan Kızılay kan bağışçıları adına toprakla buluşacak.

Protokol imza tarihi itibari ile 2014 yılı için 1 milyon 424 bin 777 adet, 2015 yılı için ise 2 milyon 32 bin adet fidanın, ülkenin çeşitli noktalarındaki fidanlık alanlarına dikimi öngörülüyor. Fidan dikim çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Çalışmaları Türk Kızılayı Bölge Kan Merkezleri takip ediyor, planlamasını yapıyor.

Şanlıurfa Kan Bağışı Merkezi ise 2014 yılı için 20 bin 50 adet fidanı bağışçıları adına toprakla buluşturmayı planlıyor. Bu çerçevede gönüllü kan bağışçıları adına Karşıyaka Sırrın Mevkiinde fidanlık alanı oluşturuldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.