banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo

Son bir aydır çoğu kamyoncuların araçlarının kontaklarını dahi açmadıklarını belirten Gaziantep Kamyoncular Otobüs ve Kamyonetçiler Odası Başkanı Cengiz Polat, Şoförlerin kamyonlarını garajdan çıkaramaz ve kontak açamaz hale geldiğini belirtti.

Yaşanan terör olaylarından sonra kamyoncuların bölgeye taşıma yapmaktan çekindiklerini dile getiren Polat, Kamyoncuların yollarda araçlarının yakılma tehlikesinden dolayı tehlikeli bölgelere taşıma yapmadıklarını söyledi.

Kamyonlarımızın gözlerimizin önünde ateşe verilmesini istemiyoruz

PKK'nın yol keserek araçları yakmasından dolayı ciddi şekilde endişe duyduklarını belirten Polat, şoförlerin ekmek kapısı olan kamyonlarının yakılmasının kabul edilemez olduğunu belirterek,  “Yaşanan terör olayları her alanda olduğu biz taşıma sektörünü de vurdu. Taşıma sektöründe aktif olarak iş yapan kamyoncu esnafı yola çıkmaya korkuyor. Kamyoncularımız alın teri ile aldıkları kamyonlarının gözleri önünde ateşe verilmesini istemiyor.”dedi.

Esnafımız çok sıkıntılı günler yaşıyor

Kamyon şoförlerinin bölgeye taşıma yapmaktan çekindiğini, can ve mal güvenliklerinin olmadığını ifade eden Polat, “Terör olaylarından sonra işleri yarı yarıya düştü. Bir yandan olaylar, bir yandan dolar yükselmiş, bir yandan mazot pahalı, her gün bölgeden mutlaka yakılan kamyon ve TIR haberleri geliyor. Yollarda güvenlik yoktur. Kamyoncular neye güvenip yola çıksın. Bu gidişle kamyonlarımızı satar. Esnafımız çok sıkıntılı günler yaşıyor.” ifadelerini kullandı.

Kimse kendi canını tehlikeye atamaz

Kamyon ve TIR ‘ların PKK tarafından yollarda durdurulup yakılmasının kamyoncuların en büyük korkusu olduğunu belirten Polat, “Üyelerimiz bir kamyonu oradan buradan biriktirip bir kamyon alıyor. Sırf çoluk çocuğuna ekmek götürmek için büyük çaba sarf ediyor. Fakat bu son olaylar şoförlerimizi endişelendiriyor. Kimse kendi canını tehlikeye atamaz.”şeklinde konuştu.

Artan şiddetli olaylarına da tepki gösteren Polat, “Bir an önce olayların bitmesi için kimin ne yapması gerekiyorsa yapsın.”diyerek olayların son bulmasını istedi.  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.