banner2
Öne Çıkanlar URFASPOR URFADA TRAFİK KAZALARI Aslanbaba mevkisi Şırnak Mahallesi Enver Aksak

Kamyoncular: Olaylar yüzünden bölgeye mal taşıyamaz olduk

Doğu ve Güneydoğu’da tırmanan şiddet olaylarının en çok kendilerini mağdur ettiğini ifade eden kamyoncular, olaylar yüzünden bölgeye sebze ve meyve sevkiyatının durma noktasına geldiğini, bunun ise en çok kendilerini olumsuz etkilediğini belirterek dert yandılar.

Yaşadıkları sıkıntıları İlke Haber Ajansına (İLKHA) anlatan kamyoncular, çatışmasız günlerin özlemini çektiklerini dile getirerek olayların bir an önce son bulması temennisinde bulundular.

“Olaylar, bölge esnafıyla birlikte bizi de etkiledi”

Adana Sebze Hali’nden bölgeye yılın 12 ayı yük taşıyarak geçimini sağladığını ancak işleri açısından bu kadar kötü bir dönem görmediğini ifade eden kamyoncu Ahmet Özgen, “Aylardır tırmanan olaylar yüzünden sebze ve meyve sevkiyatları azalınca biz de iş yapamaz hale geldik. Diyarbakır, Şırnak ve diğer bazı il ve ilçelerdeki şiddetli çatışmalar yüzünden halk sokağa çıkmaya korkuyor. Her tarafta çukurlar kazılmış, kepenkler kapalı. Bölge esnafı kan ağlıyor. Bu acı durum oradaki esnafla birlikte bizi de vurdu.  Haftalardır bölgeye mal götüremedim. Bu olayların bir an önce son bulmasını istiyoruz.” dedi.

“Sevkiyat durunca bölgede sebze-meyve fiyatları tavan yaptı”

Bölgenin sebze ve meyve ihtiyacını Adana’dan karşıladığını, sevkiyatın durmasıyla ise bunun oradaki Pazar ve markete yansımasının kaçınılmaz olduğunu belirten Niyazi Sancak isimli kamyoncu da, “Adana’dan bölgeye sevkiyat yapılamayınca buranın sebze halinde 2 TL civarında olan bir domates oranı, pazarda 5 TL’den satılıyor. Patates, soğan ve biber gibi sebzeler de bu oran 3 katına kadar bile çıkmakta. Burada bol bulunan ve kilosu 50 kuruş civarında olan narenciyeyi bölge halkı ancak 2 TL’den alabiliyor. Olayların sürmesi durumunda bölge halkı sebze ve meyveyi daha pahalı yemek zorunda kalabilir.” diye konuştu.

Halil Karacan isimli kamyoncu da olaylar yüzünden azalan sebze ve meyve sevkiyatının olumsuz faturasının, Adana Sebze Hali esnafının yanı sıra nakliyecilikten ekmek kazanan kamyoncularla, daha pahalı ürün almak zorunda olan Doğu ve Güneydoğu halkına yansıdığına işaret etti.

Bölge halkının çukur siyaseti yüzünden market ve pazara çıkamaz hale getirildiğini dile getiren Karacan, “Allah’u Teâlâ Müslüman halkımızı hem Türk hem de Kürt faşistlerinden korusun. Rabbim, can korkusundan sokağa çıkamaz hale gelen kardeşlerimizin yardımcısı olsun.” diye belirtti.

“Olayların bir an önce bitmesini istiyoruz”

Görüşlerini aldığımız diğer kamyoncular da Adana Sebze Hali esnafının yüzde 90 oranında Doğu ve Güneydoğu ile iş yaptığına dikkat çekerek sevkiyatın durmasının işlerini bıçak gibi kestiğini söylediler. 

Olaylardan önce Adana Sebze Hali’nden bölgeye her gün ortalama 150 kamyon sebze ve meyve gönderilirken şu anda malın gitmez olduğunu belirterek dert yanan kamyoncular, bir an önce olayların son bulmasını temenni ettiler.

 

Mal sevkiyatının durması ile zarar ettiklerini ancak en büyük zararı bölge halkının gördüğünü vurgulayan kamyoncular, olayların sürmesi durumunda Doğu ve Güneydoğu’da sebze ve meyve fiyatlarının el yakmaya devam edeceği uyarısında bulundular. (Ayhan Kaya- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.