banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Kamuya 74 bin personel alınacak

Ocak-Eylül dönemi bütçe uygulama sonuçları, 2015 sonu bütçe gerçekleşme tahmini ve 2016 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı hakkında basın toplantısı düzenleyen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2016 yılında merkezi yönetim kapsamındaki idarelere 74 bin personel alınmasının planlandığını söyledi.

Bakan Şimşek, Vergi Denetim Kurulu Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında Eylülde bütçe gelirlerinin geçen yılın aynı ayına göre yüzde 11,5 artarak 33,8 milyar lira, bütçe giderlerinin ise yüzde 21,2 artarak 47,9 milyar olarak gerçekleştiğini ifade etti. İlk 9 ayda bütçe gelirlerinin geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 13 artarak 354,2 milyar liraya ulaştığını dile getiren Bakan Şimşek, aynı dönemde bütçe giderlerinin ise yüzde 13 artışla 367,7 milyar lira olduğunu kaydetti.

Ocak-Eylül döneminde 13,5 milyar liralık bütçe açığı gerçekleştiğini belirten Bakan Şimşek, Eylül'de ise bütçenin 14,1 milyar lira açık verdiğini belirtti.

Eylül ayı ve 9 aylık bütçe sonuçlarının hedeflerle uyumlu olduğunu ifade eden Bakan Şimşek, burada en ufak bir kaygıya gerek olmadığını söyledi.

Yılsonu beklentilerini de açıklayan Bakan Şimşek, 2015 sonunda bütçe giderlerinin 503 milyar lira, bütçe gelirlerinin 478,5 milyar lira, bütçe açığının 24,5 milyar lira olmasının beklendiğini dile getirdi. 

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.