banner2
Öne Çıkanlar Harran Üniversitesi ak parti Urfa İbrahim Tatlıses Sanlıurfa Haber

Kamudaki 4-D İşçileri TİS İçin TBMM’ye Dilekçe Yağdırıyor


Kadoya geçtikleri halde özlük haklarında herhangi bir iyileşme olmayan 4D işçileri ayrıca 2019 yılı içerisinde yapılacak olan işçiler toplu iş sözleşmesine Yüksek Hakem Kurulu kararı ile dahil olmaları engellendi. Kur dalgalanmaları sonrasında 2018 enflasyonu yüzde 30’lara yaklaşırken yüksek hamek kurulunun aldığı karar doğrultusunda 2019 yılının ilk ayında yüzde 4. İkinci altı ay için yüzde 4 zam alacak olan bu işçiler Cimer ve TBMM’yi dilekçe yağmuruna tuttular.
SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN ÖRGÜTLENİYORLAR
 Yüksek Hakem Kurulu kararı ile sendikal hakları ellerinden alınan 4D işçileri sosyal medya üzerinde örgütlenerek hak arayışına giren işçilerin TBMM’ye verdikleri dilekçede, “696 sayılı KHK ile kadro alanlar olarak 2019 toplu iş sözleşmesine dâhil olmak istiyoruz” başlıklı dilekçeye yaklaşık 4 bin kişi imza attık. Dilekçede Cimer Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Toplu iş sözleşmesi daire başkanlığına hitaben şöyle deniliyor: “ÇSGB, Yüksek Hakem Heyeti Kurulu kararıyla bağıtlanan; 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin geçici 23 ve geçici 24 üncü maddeleri uyarınca idarelerce Kamu veya Mahalli İdare şirketlerinde işçi statüsüne geçirilen işçilerin ücret ile diğer mali ve sosyal haklarının belirlenmesinde esas alınacak toplu iş sözleşmesi hükümleri gereğince,01.01.2018 tarihinde başlayıp 31.10.2020 tarihinde son bulacak %4+4 oranında verilen zam oranlarının yetersiz kalması nedeniyle 2019 yılında kamu işçileriyle yapılacak olan Kamu Çerçeve Sözleşmesi protokolüne dahil edilmeyi ve bu protokole tüm işçileri kapsamasını arz ederim”
TEZ-KOOP-İŞ BAŞKANI: SENDİKAL HAKLAR GASP EDİLDİ 
3-4 Kasım 2018 tarihleri arasında gerçekleşen Belediye-İş Sendikası 11. Genel Kurulunda konuşan Tez-Koop-İş Sendikası Genel Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Özdemiroğlu, 696 Sayılı KHK ile  taşerondan kadroya geçirilen işçilerin hak kayıbına uğradıkları, sendikal haklarının gasp edildiğini vurguladı.

işte o konuşması:

ERDOĞAN MAAŞLARIN ARTACAĞINI SÖYLEMİŞTİ
Bilindiği gibi kadroya geçiş yapılmadan önce konuyla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kadroya geçen işçilerin maaşlarından 300, 400 ve hatta 500 lira gibi bir artış olacağını belirtmişti. Ancak işçilerin maaşlarından bırakın artış, vergi dilimine girildiği için son aylarda düşüş yaşandı. Bakalım yaklaşan yerel seçimler öncesi belediyelerde çalışanlarla beraber sayısı 75 Bini bulan bu işçilerin beklentisi karşılanarak toplu iş sözleşmesine dahil olacak mı?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Süleyman 5 yıl önce

Yerel seçimler öncesi inşAllah maaşlarda yeterli miktarda artış olurda mevcut belediye başkan adayı olan başkanlarımızla yola devam diyeceğiz
Aksi taktirde başka olumsuzluklar yaşamayız inşAllah.

Avatar
Mahmut Çulcu 5 yıl önce

Ben şimdimiye kadar oyumu ak partiye veriyordum bir taşaron olarak diyeyim yoksa kadrolu olarak diyeyim bilemiyorum son zamanda iyice bizlen dalga geçtiler ama bu saatten sonra ak parti benim için bitti artık seçimde hesaplaşırız

Avatar
Mahmut Çulcu 5 yıl önce

Ben şimdimiye kadar oyumu ak partiye veriyordum bir taşaron olarak diyeyim yoksa kadrolu olarak diyeyim bilemiyorum son zamanda iyice bizlen dalga geçtiler ama bu saatten sonra ak parti benim için bitti artık seçimde hesaplaşırız