banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul

Kamera kayıtları onları yaktı

Genç manken Aslı Baş, iddialara göre 20 Temmuz 2010 gecesi erkek arkadaşı olduğu belirtilen Ahmet Bayer'e ait tatil köyü Clup Flipper'da, pencereden atlayarak intihar etmişti. Ancak salı günü açıklanan bilirkişi raporunda, genç manken için "Kadın atılıyor" ifadesinin yer alması şüpheleri arttırdı. Ahmet Bayer'in iki oğlu Hakan ve Volkan Bayer de Bodrum'da ifade verdikten sonra önceki gece tutuklandı. Gerçekler ise şöyle aydınlandı:


İLERİ TEKNOLOJİ İLE İNCELENDİ
Soruşturmayı yürüten Eski Bodrum Cumhuriyet Başsavcısı Bilgin Bakir, olay yerinden alabildiği 6 kamera görüntüsünü yerel polise, jandarmaya gönderdi. Günlerce görüntüleri izleyen yerel birimler, çok net olmadığı için görüntülerden bir bilgi elde edemedi. Bunun üzerine Bakir, Ulusal Kriminal Büro'ya başvurdu. İleri bir sisteme sahip olan Ulusal Kriminal Büro, 6 kameradan gelen görüntüleri arka arkaya ekleyerek günlerce inceledi. Görüntülerden elde ettiklerini bir rapor haline getiren Büro, sonuna da "Atılıyor" ifadesini yazdı. Raporda, "Çok şüphe çeken 2+1 kişinin durumları belirtilmiştir. Bu kişiler olay yerinden yaklaşık 40 saniye arayla art arda çıkıyor" ifadeleri yer aldı. İsmi açıklanmayan bir kaynak ise "Kız düşmemek için yapraklara tutunuyor. Otopside ellerinin içinde çizikler bulunmasının nedeni bu. 6.5 metreden düşen Baş, kafasını merdivenlerin tokmağına çarparak hayatını kaybediyor. Görüntülerdeki iki kişi cesedin yanına inmiyor. İşlerini bitirip gidiyorlar. Kızın bu kişiler tarafından atıldığı kameralarda görünüyor" şeklinde yanıtladı.


DAVA EN BAŞTAN GÖRÜLECEK
Ahmet Bayer, oğlu Hakan Bayer ve de olayın görgü tanıklarından N.O. hakkında "adli mercileri yanıltmak" suçundan açılan dava 17 Eylül'de görülecek. Üç kişi, olay sonrasında verdikleri ifadelerde Baş'ın "aşırı alkollü" olduğunu belirtmişlerdi. Ancak yapılan otopside genç mankenin kanında alkol bulunmaması üzerine Baş'ın ailesi, üç kişi hakkında "adli mercileri yanıltmak" suçundan dava açmıştı. Önceki gün Hakan Bayer'in yanı sıra diğer kardeş Volkan Bayer de gözaltına alınınca davanın seyri değişti. Şimdi tartışmalı davanın en baştan görülmesi bekleniyor.
Kaynak: Takvim

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.