banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Urfa Haber Balıklıgöl Sanlıurfa Haber Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Kalp hastası Suriyeli küçük kız sağlığını kavuştu

Yaklaşık 2 yıl önce Suriye’deki iç savaştan kaçarak ailesiyle AFAD Viranşehir Konaklama Tesislerine gelen Suriyeli Yasin Ailesi’nin 5 yaşındaki kalp hastası kızları Esma Yasin, Eskişehir’de ameliyat olarak sağlığına kavuştu.

Kalbindeki delik nedeniyle zor günler geçiren Suriyeli Esma Yasin ve ailesi, tedavi için Çadırkent yetkililerine başvurdu.

Başvuru sonrası Şanlıurfa Çocuk Hastalıkları Hastanesine sevk edilen Esma, daha sonra ameliyat için Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi. Burada gerçekleştirilen başarılı ameliyat sonrası sağlığına kavuşan Esma, Viranşehir Çadırkenti’nde arkadaşlarıyla oynayabilmenin keyfini sürüyor.

Ameliyat sonrası açıklamalarda bulunan anne Nedal Yasin (43), yaklaşık 2 yıl önce Suriye’nin Hama bölgesindeki çatışmalardan kaçarak Viranşehir’de Çadırkent’e yerleştirildiklerini söyledi.

Esma’nın sağlık sorunu ile ilgili Kaymakam Dr. Huzeyfe Citer’in yakından ilgilendiğini belirten Nedal Yasin, “Bizlere sahip çıkan Viranşehir Kaymakamına çok teşekkür ediyoruz. Çocuğumun sağlığında emeği geçenlere minnettarız. Ülkemizde görmediğimiz ilgi ve alakayı burada görüyoruz.” dedi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.