banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Beştepe Millet Camii Eyyübiye Kaymakamı Oktay Kaya

KALKINMA AKADEMİSİ’NDEN ÖRNEK PROTOKOL

 ŞESOB'a bağlı meslek odalarına üye olan esnaf ve sanatkâr ile bu esnaf ve sanatkârların işletmelerinde istihdam edilen çalışanların, Ahilik Kültürü özelinde eğitimi için imzalanan protokole göre esnaflara düzenli olarak eğitimler verilecek. Protokol kapsamında esnaflara Pazarlama-Satış, İş Ahlakı-Etik Kurallar, Yabancı Dil-Mesleki İngilizce ve Etkili İletişim Teknikleri başlıklarında 8’er saatlik eğitimler verilecek.

İLK ETAPTA 100 ESNAF EĞİTİMDEN FAYDALANACAK
Eğitimlerin tamamlanmasının ardından sertifikalara sahip olacak esnaf, eğitim programlarına 20’şer kişilik gruplar halinde katılacak. Toplamda 100 esnaf, ilk etapta eğitimlerini alarak Ahilik Geleneğinin beslenmesine katkı sağlayacak.  Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nin salonlarında gerçekleşecek olan eğitim programını ise Kalkınma Akademisi organize edecek.

EĞİTİM PROGRAMI HAKKINDA BİLGİLER VERİLDİ
Kalkınma Akademisi Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Barut ve Şanlıurfa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Şefik Bakay’ın imza attığı protokol öncesinde Değerler Akademisi Eğitim Programı Koordinatörü Didem Demirkol, protokolün detaylarını açıklarken, Değerler Akademisi Eğitim Programı Öğretici Sorumlusu Nedim Bayuk ise eğitim hakkında bilgiler verdi. Protokol töreninin katılımcıları arasında ayrıca, Kalkınma Akademisi Üst Kurul Üyesi Ahmet İnan da yer aldı. İnan ise konuşmasında Akademinin varlığı ortadaki sorunları çözüp, ortak payda olan Şanlıurfa’yı ve bölgeyi kalkındırmaktır” dedi.  Protokol imza töreninde birlik başkanları da fikirlerini dile getirirken, Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Altun hazırlamış olduğu turizm raporunu katılımcılara sundu. Eğitim Programına destek veren Eyyübiye Belediyesi adına ise Başkan Vekili İlhami Günbeği törene katıldı. Günbeği yaptığı konuşmada Kalkınma Akademisi’nin bölgede kurulmuş gönüllü bir yapı olduğunu, bu yapının sadece Şanlıurfa için değil bölge için önemli olduğunu belirtti.  

ALGI DEĞİŞİMİ İÇİN EĞİTİM ŞART
Kalkınma Akademisi Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Barut ise programda yaptığı konuşmada, Şanlıurfa için algı yönetimi projesi yapacaklarını belirterek, algı değişiminin ancak eğitimle gerçekleşebileceğini ve bu anlamda Kalkınma Akademisi’nin adımlarını eğitimle attığının altını çizdi.
 
BARUT: “ŞANLIURFA KÜLTÜRÜNÜ ANLATAN DİZİ VE SENARYOLAR İÇİN ADIM ATACAĞIZ”
Barut konuşmasında ayrıca: “Kalkınma Akademisi olarak Değerler Akademisi programını önemsiyoruz. Bunu sadece bir esnaf eğitimi olarak düşünmeyin, bu eğitim programı ayrıca kentimize ekonomik katkılar da verecektir. Bu eğitimleri devam ettirme niyetinde olduğumuz gibi, ileriki dönemlerde Senaryo Yazarları Derneği ile Şanlıurfa kültürüne uygun dizi ve film senaryoları hazırlatmayı planlıyoruz.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.