banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği uyuz Nasıl bulaşır

Kalite ve Rekabet Konulu Panel Düzenlendi

Şanlıurfa Belediyesi ve Türkiye Kalite Derneği (KalDer) işbirliğinde Şair Nabi Kültür Merkezi’nde “Kalite ve Rekabet” konulu bir panel düzenlendi.

      Şanlıurfa Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü’nce organize edilen ve KalDer’in destekleriyle düzenlenen panelde rekabette kalitenin vazgeçilmez, hatta göz ardı edilemez bir olgu olduğu vurgulandı.

      Şanlıurfa Belediyesi olarak 7 yılda 30 yıla değer hizmetler yaptıklarını hatırlatan Belediye Başkanı Fakıbaba, yakaladıkları bu başarının bireysel bir başarı olmadığını belirterek,bu başarının bir ekip başarısı olduğuna dikkat çekti.

      KalDer Yönetim Kurulu Üyesi Neslihan Yeşilyurt ise yaptığı açılış konuşmasında KalDer olarak kalitenin iş dünyasından sonra artık kamuya ve Anadolu’ya açılmasının büyük önem arz ettiğini söyledi.

      Panele dinleyici olarak katılan belediye çalışanlarına ve diğer davetlilere Şanlıurfa Belediyesi’nin “Mükemmelliğe Yolculuktaki Kalite Serüveni” sine vizyon gösterimi eşliğinde anlatıldı.

     Açılış konuşmasını Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba’nın ve KalDer Yönetim Kurulu Üyesi Neslihan Yeşilyurt’un gerçekleştirdiği “Kalite ve Rekabet” konulu panelde, panelistler kalite yolculuğundaki deneyim ve tecrübelerini dinleyicilerle paylaştılar.

     Göreve geldikleri günden bu yana kurumsallaşmaya büyük önem verdiklerini dile getiren Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, herkesin işini iyi yaptığı takdirde başarıya ulaşabileceğini kaydetti.

     Fakıbaba, “Şanlıurfa Belediyesi olarak kalite kavramı, yaşamımızın tüm alanlarına yerleşerek bizlere öncülük etti. Kaliteyi bir yaşam standardı olarak gördük ve her adımımızı programlı attık. Yakaladığımız başarı sadece bizlerin değil bu kuruma emek veren tüm çalışanların yani ekibin başarısıdır. Artık Şanlıurfa Belediyesi’nde çalışanlar başta olmak üzere ben ve ekibim  –Bizler Belediyeciyiz- derken heyecanlanıyoruz. Başarımızdaki sırrı ise kalite yolculuğunda aldığımız mesafeye bağlıyorum. Şanlıurfa Belediyesi’nde 2004 yılında Kalite Yönetim Sistemi çalışmalarına başladık. 2005 yılında gerekli eğitimleri ve pilot uygulamaları yerine getirerek 2006 yılında TSE Belgesine müracaatımızı yaptık. 2007 yılında ISO 9001:2000 Belgesini törenle aldık, aynı yıl içinde -Ulusal Kalite Hareketi’ne katıldık ve EFQM Mükemmellikte –KARARLILIK- ödülü aldık. 2008 yılında ise EFQM Mükemmellikte ‘-4 *(Yıldız) YETKİNLİK- Ödülünü aldık. 2009 yılında -Sürdürülebilirlik ve İyileştirme Çalışmalarını devam ettirdik. Bundan sonraki hedefimiz -ULUSAL KALİTE ÖDÜLÜ’NÜ almaktır. Ben ekibime inanıyor ve güveniyorum. Başarı hepimize aittir. 7 yıl sonra geldiğimiz nokta ve aldığımız ödüller çalışmalarımızın iyi yolda olduğunun işaretidir. Vatandaşlarımıza sunduğumuz etkin ve verimli hizmetlerin karşılığını almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Şanlıurfa Belediyesi olarak her gün hizmet çıtasını biraz daha yükselterek, insan odaklı hizmet anlayışıyla yolumuza devam ediyoruz.”  dedi.

   Belediye Başkanı Fakıbaba’nın ardından açılış konuşmasını gerçekleştiren KalDer Yönetim Kurulu Üyesi Neslihan Yeşilyurt ise Şanlıurfa gibi tarihi ve turistik öneme sahip bir kentte yaşam sürmenin aslında doğuştan bir şans olduğunu kaydetti.

   Türkiye Kalite Derneği (KalDer)’in kuruluşu, faaliyetleri, misyonu, vizyonu v.b konularda davetlilere bilgi aktaran Neslihan Yeşilyurt, konuşmasının ardından Belediye Başkanı Fakıbaba’ya KalDer adına bir şükran plaket takdim etti ardından panele geçildi.  

      Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, KalDer Genel Sekreteri Selim Güven, Brisa Bridgestone Sabancı Lastik San. ve Tic. A.Ş. Müşteri Hizmetleri Müdürü Timur Akarsu ile KalDer Yönetim Kurulu Üyesi aynı zamanda EMAR Satış Sonrası Müşteri Hizmetleri A.Ş. Genel Müdürü Neslihan Yeşilyurt’un konuşmacı olarak katıldığı panele belediye personellerinin ilgisi yoğun oldu.

      Etkinliğin sonundan Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba ise davetlerini kırmayarak kentimize gelen KalDer Genel Sekreteri Selim Güven, Brisa Bridgestone Sabancı Lastik San. ve Tic. A.Ş. Müşteri Hizmetleri Müdürü Timur Akarsu ile KalDer Yönetim Kurulu Üyesi Neslihan Yeşilyurt’a birer şükran plaketi sundu.

    Panele Belediye Başkanı Fakıbaba’nın yanı sıra Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı, Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Aydın, Mehmet Fevzi Yücetepe, Mahmut Kırıkçı, KalDer Yönetim Kurulu Üyeleri ile çok sayıda belediye çalışanları katıldı.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.