banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Sanlıurfa Haber Pirhalil Gaziantep Küçük Çamurlu

Kalemder'den Aile Semineri


Kalem Eğitim Kültür ve Araştırma Derneği tarafından OSM Ortadoğu Hastanesi Konferans salonunda Aile İçi İletişim konulu bir panel düzenlendi.

Vatandaşlardan büyük bir ilgi gören seminer, Gazi Üniversitesinden Aile danışmanı Mustafa Kapukaya tarafından verildi. Sinevizyon gösterisi ile başlayan seminerde açılış konuşmasını yapan KALEMDER başkanı Abdullah Göçmez katılımcılara ve salonu tahsis eden OSM ye teşekkür ederek başladığı konuşmasına daha sonra şöyle sürdürdü:

Muhterem misafirler, Kalem eğitim kültür ve araştırma derneğimiz Türkiye’deki birçok kardeş dernekle birlikte 2007 yılında kuruldu

Gaye(miz) ahir zaman fitneleri içinde rotasını kaybetmiş ve her an gark olma tehlikesi ile karşı karşıya bulunan gençlerimizin elinden tutmak, onlara maddi manevi ortamlar hazırlamak, istikametli bir hayat yolculuğunda onlara rehberlik etmektir.

Daha önce halkımıza sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed (sas) Efendimiz ile ilgili bir konferansa ev sahipliği yaptık.

Çok geniş bir katılımla gerçekleştirdiğimiz “Kur’an ve Tevafuk” panelimiz sizlerden büyük bir teveccüh gördü.

Aile ve çocuk eğitimi ile ilgili bir seminer düzenlemiş, sizlerin ifadesiyle çok istifadeli olmuştu.

Değişik zamanlarda Kültür Müdürlüğü ile işbirliği haline Osmanlıca kurslar açtık ve birçok kişiyi ilk defa Osmanlıcayla tanıştırıp rahat okuyabilecek bir seviyeye gelmelerine vesile olduk. Tabi tüm bu faaliyetlerde şuanda burada bulunan ve bulunmayan çok değerli kardeşlerimizin emeği ile oldu. Bu vesile ile onlara bir kez daha huzurunuzda teşekkür ediyorum.

Çok kıymetli misafirler toplumun ve İslamın temel taşı olan aile özellikle son çeyrek asırda büyük bir sarsıntı geçirdi ve geçirmeye devam ediyor. Medeniyet-i hazıra televizyonları ile gazeteleri ile 24 saat Çernobil nükleer santrali gibi zehir yaymaya, toplumu, ifsad etmeye kesintisiz devam ediyor. Elbette bizde buna göz yumamazdık. Kalem Eğitim Kültür Derneği olarak bu ve benzeri tahribat ve tahrifatlara karşı bütün gayretlerimizle sonuna kadar mücadele etmeye devam edeceğiz inşallah.

 Eğitim sistemimiz maalesef gençlerin kötü alışkanlıklarla tanışma ve alışma mekânları haline gelmiş.

İşte biz de bu soruna bir nebze de olsa katkı sunmak ve aile bireylerimiz arasında eğer varsa olan sorunlarını aşabilmeleri için yüzlerce aileye danışmanlık yapan bu konuda tam donanımlı bir abimizi sizlerle buluşturmak istedik. Kendileri çok dar ve yoğun işleri arasında bizleri kırmayıp bu çağrımıza cevap verip Ankara’dan buraya kadar gelen Mustafa Kapukaya’ya  çok teşekkür ederiz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.