banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Urfa Balıklıgöl Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

Kalecik köyünde Bakan Çelik'le barış yemeği

Devlet Bakanı ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili adayı Faruk Çelik, 4 ay önce meydana gelen ve 1 kişinin öldüğü olayın ardından, aralarında husumet oluşan iki ailenin barıştırılması dolayısıyla düzenlenen “Barış yemeğ”ne katıldı. 

 

Bakan Çelik, beraberinde Vali Nuri Okutan ve AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri ve adaylarıyla merkeze bağlı Kalecik köyüne gitti. Barışın sağlanmasına büyük katkısı olan kanaat önderlerinden Şeyh İzettin (Aslan) ve Hac Ahmet Ataş’da hazır bulundu.

 

Daha sonra köy camisinde öğle namazını kılındı. Burada Şanlıurfa Müftüsü Ramazan Tahiroğlu, Vali Nuri Okutan ve Faruk Çelik, cami mihrabına geçerek megafon aracılığıyla barış yemeğine katılanlara hitaben bir konuşma yaptılar.

 

İslam'ın barış dini olduğunu vurgulayan Çelik, şunları kaydetti: "İslam'ın kendisi barış ve huzurdur. Biz Allah'a inanan, peygamberlerine ve kitaplarına inanan, hayır ve şerrin Allah'tan olduğuna inanan insanlarız. Dolayısıyla dünya hayatının geçici olduğunu biliriz. Asıl olan, hatanın hata olduğuna insanın vakıf olmasıdır. Bugün Aslanoğlu ve Çiftçi ailesinin davranışı her türlü takdiri hak ediyor. Cenab'ı hak bizi acılar ve yanlışlardan uzak tutsun" dedi.  

 

Konuşmanın ardından husumetli ailelerin temsilcileri ve kanaat önderleriyle yer sofrasında yemek yiyen yemekler yenildi. İl Müftüsü Ramazan Tahiroğlu'nun yaptırdığı barış duasının ardından aile fertlerini barıştırdı.

 

Babasının kavgalı 2 aileyi barıştırmak üzere aracı olduğu sırada açılan ateş sonucu yaşamını yitirdiğini anlatan Mustafa Aslanoğlu da babasının ölümünün ardından silahını bırakma kararı aldığını söyledi.

 www.balikligol.com

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.