banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Kahramanmaraş'ta evlilik okulu açıldı

Aile kurumunun korunmasına ve güçlenmesine yönelik yapılan çalışmalar kapsamında, ‘Evlilik Okulu’nun açılışı dolayısıyla  Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen tören,   açılış konuşmaları ile başladı.

İlk olarak kürsüye gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Kadın ve Aile Şube Müdürü Ayşe Taşkıran, sağlıklı bir aile yapısının toplumun huzur ve refahı için bir denge unsuru olduğuna işaret etti.

Daha sonra konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, toplumun çekirdeğini oluşturan ailenin sağlıklı bir yapıda olması gerektiğini ifade ederek, “Gelenekten geleceğe aile yapımızı modern dünyaya hazırlamak için, geçmiş kadim gelenekle de bağını koparmamamız gerekiyor.”dedi.

Çekirdek sağlam olmazsa toplum da sağlam olmaz

Bu düşünceden hareketle toplumun çekirdeğini oluşturan aile kurumunun sağlıklı bir yapıda oluşmasına ve güçlenmesine katkı sağlamak için Evlilik Okulunu hayata geçirdiklerini belirten Erkoç, “Çekirdek sağlam olmazsa toplum da sağlam olmaz. Nesli yetiştiren, yetiştirdiği çocuklarla, topluma şekil veren ailedir. Biz sağlam aile yapımız, aile değerlerimizle güçlü bir toplumuz. Aile değerlerimizi korumamız gerekiyor.”ifadelerini kullandı.

Boşanma oranlarının her geçen gün daha da arttığı bir dönemde bu projenin gerekli olduğunu düşündüklerini belirten Erkoç, “Hizmet yılımızın ilk yılında kurduğumuz Kadın Aile Şube Müdürlüğü eliyle vatandaşlarımıza bir yandan ücretsiz danışmalık hizmeti verirken, Evlilik Okulu projesiyle de ailelerin daha sağlıklı iletişim kurmaları ve sorunlarla baş etme yetisi kazanmalarını sağlamayı hedefliyoruz.”diye konuştu.

Açılış konuşmalarında son olarak kürsüye gelen Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer ise, hayırlı bir iş içerisinde bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

Açılış konuşmalarının ardından Proje Danışmanı ve Davranış Bilimleri Uzmanı Şengül Yiğit bir konuşma yaparak Evlilik Okulu’nun gerekliliğini anlattı.

Evlilik Okulunda  ilk dersi , Araştırmacı Yazar Vehbi Vakkasoğlu ve Prof. Dr. Nuri Kahveci birer konuşma yaparak verdiler. 

(İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.