banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Suruç Urfa Haber Balıklıgöl

Kahramanmaraş Siyer sınavına hazır

Peygamber Sevdalılar Platformu tarafından Türkiye Genelinde düzenlenecek olan Kutlu Doğum Siyer Sınavı için Kahramanmaraş’ta hazırlık çalışmalarına hız verildi.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından her yıl on binlerin katılımı ile gerçekleştirilen Kutlu Doğum Siyer Sınavı bu yıl Kahramanmaraş’ta ikinci defa düzenlenecek.

Platform üyesi Kahramanmaraş İkra-Der tarafından düzenlenecek olan sınav hazırlıkları kapsamında dernek üyeleri şehrin çeşitli yerlerine afiş asarak halkı bilgilendirdi.

1 Aralık'ta başlayan başvurular 22 Ocak 2016 tarihine kadar devam edecek olan sınav için kayıtlar Kahramanmaraş İkra-Der tarafından kabul edilirken, dernek başkanı Ramazan Baykuş Kutlu Doğum Siyer Sınavına tüm halkı davet etti.

Sınavda; ikinci kategoriden velileri ile beraber 6 kişi, birinci kategoriden de 20 kişiye olmak üzere toplam 26 kişiye Umre ödülü, üçüncü kategoride dereceye girenlere ise bin bir çeşit hediye verilecek.

Üç kategoriden oluşan sınavda; birinci kategoriye 1997 ve daha önceki doğumlular, ikinci kategoriye 1998 ve 2001 arası doğumlular, üçüncü kategoriye ise 2002 ile 2007 arası doğumlular girebilecek.

Geçen yıla oranla sınava bu yıl başvurularının yoğun geçtiğini belirten Baykuş,  “Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Kahramanmaraş İkra-Der, olarak siyer sınavını geçen yıl ilk defa düzenledik. Geçen yıla göre bu yıl başvurular yoğun geçmektedir. Tabi kayıtlarımız 22 Ocak 2016 tarihine kadar devam edecek. İnşallah bu yıl yoğun bir katılım bekliyoruz.” dedi.

Sınava olan ilginin kendilerini sevindirdiklerini belirten Baykuş, “Bu sınavdaki amacımız Peygamberimizin hayatının okunup hayatımızda tatbik edilmesidir. Geçen yıl sınava katılan kimi katılımcılar Platforma teşekkür ederek, sınav vesilesiyle Peygamberin hayatını okuma fırsatı bulduklarını söylediler.” ifadelerini kullandı.

Kutlu Doğum Siyer Sınavına tüm halkı davet eden Baykuş, şehrin çeşitli yerlerine afiş asarak halkı bilgilendirdiklerini ve sınav kapsamında tüm hazırlıkların tamamlandığını da sözlerine ekledi. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.