banner2
Öne Çıkanlar Diyarbakır URFASPOR İstanbul Mardin Birecik

Kahramanmaraş ile bir ilgili sosyal medya yalanı daha çöktü

Vali olarak Şanlıurfa'da bulunan Güvenç, Şanlıurfa'dan Aday olacağı açıklandıktan sonra"Maraşlı aday istemiyoruz. Urfalı aday istiyoruz" diye Şanlıurfa'da bazı kesimler kampanya başlatmıştı.

Kısa bir süre önce sosyal medya üzerinden; "Şanlıurfa Büyükşehir Maraş'tan Çimento aldı" diye propaganda başlatıldı. Büyükşehir Belediyesi ise Celalettin Güvenç döneminde bu alımları yapılmadığını açıkladı.

Aslında çimento alımı Fakıbaba döneminde hemde seçime 46 gün kala 14/02/214 tarihinde yapılmış. Seçim sürecinde ve özellikle Kahramanmaraş'tan yapılan bu alım ile, 'Fakıbaba Güvenç'e tuzak kurmak için mi bu alımı yaptı' şüphelerine neden oldu.

İŞTE BELGESİ...

 

 

konuyla ilgili olarak Yıldız Ticaret Biriket ve Maraş Çimentosu Şanlıurfa Ana Bayii H. Vahit Yıldız yaptığı açıklamada; "Son birkaç gündür medya da yer alan “Maraş çimentosu” konulu yalan haberler, bir kesim insanların sırf siyasi emelleri uğruna, büyük şehir belediye başkanımızı hedef alarak, onu ve bizim gibi 40 yıldır Şanlıurfa’da esnaflık yapan ve Urfa’nın evladı olan Yıldız Ticaret’i karalamaya yöneliktir. Bu konu vicdan ve ahlak çerçevesi dışında olup, gerçekle hiçbir ilişkisi bulunmamaktadır. Yıldız Ticaret 2009 yılından beri Şanlıurfa belediyesi ve birçok resmi kurumun çimentosunu, uygun fiyat ile temin etmektedir. Çimentonun Maraş Çimento’dan temin edilme sebebi ise, ticarethanemizin Şanlıurfa Maraş Çimento ana bayii olması ve çimento piyasasına hâkim olan herkesin bildiği gibi, kaliteli ve fiyatının uygun olmasıdır. Belediye veya herhangi bir kurumun temin ettiği ürünlerin, Şanlıurfa patentli olma zorunluluğu olmadığı gibi, her ürünün Şanlıurfa’dan alınması da mümkün değildir. Sözde Şanlıurfa’ya ve Şanlıurfalılara sahip çıkma adına bu çirkin iftiraları atanlar, alnın teri ile para kazanma derdine düşmüş bir Şanlıurfalı esnafın işini bozmaya çalışmaktan başka bir şey yapmamaktadırlar. Resmi evraklar ile belediyemizin ve bizim doğruluğumuz kanıtlanabilecek nitelikte olup, bu iftiraları atanları kamuoyunun vicdanına ve Allah’ın takdirine bırakıyoruz" dedi. 

Böylece sosyal medya üzerinde yapılan yalanın gerçeği ortaya çıktı.

 

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.