banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Ekonomi Başkanı Hıdır Toprak

Kahraman amca, ilk kez konuştu
Linç edilmek istenen Kaymakam kurtaran kahraman köylü 'ortada bırakamazdım" dediği Kaymakam'a çağrıda bulundu.
Irak sınırında meydana gelen olaylarda hayatını kaybeden acılı ailelerin taziyesine giden Uludere Kaymakamı Naif Yavuz'u provokatörlerin saldırısından kurtaran yaşlı amca, "Kaymakamı ortada bırakamazdım" dedi. İlk defa Haber7'nin gündeme getirmesiyle "kahraman" ilan edilip takdir toplayan yaşlı köylünün adının Emin Kaya olduğu öğrenildi.
Yeni Şafak gazetesinden Çetiner Çetin'e konuşan Kaya, olayın provokasyon olduğunu ve linç girişiminde Gülyazı köylülerinin olmadığını söyledi. Taşdelen Köyü'nde ikamet eden Yavuz, sınırda hayatını kaybedenlerle aynı aşiretten olduğunu belirterek olay günü diğer aşiret ve aile mensupları gibi taziye için çadırda olduğunu ifade etti. Olay yerinde bir anda eli sopalı taşlı insanlar arttığını belirten Kaya, "Bu insanların çoğu başka yerlerden gelenlerdi. Ben koştum kaymakam beyi çektim aşağıya doğru, çünkü yolun üzerinde çoluk çocuk ellerinde taş sopa vardı. Aşağıya yuvarlandığımızda toparlandık ve ben kaymakamı çekmeye başladım. Kalabalığa sesimin yettiği kadar durun dedim. Ama karşımdaki kalabalıkta hep öfkeli ve tanımadığımız çocuklar vardı. Bizim köylüler de bana yardım ettiler. Kaymakamı ortada bırakamazdım" diye konuştu.
BAŞIMIZIN ÜSTÜNDE YERİ VAR
Geleneklerinde eve gelen misafire saldırmanın olmadığını belirten Kaya, "Kaymakam evimize taziyemize gelmiş. Devlet kapımıza gelmiş, evimize gelen insana saldırmak olur mu?" diye sordu. "Adam bize, insanlığımıza güvenmiş gelmiş kapımıza kadar gelmiş, nasıl saldıralım" diyen Kaya, şöyle konuştu: "Biz olay olduğu zaman silah kullanılmasından çok korktuk. Çok şükür olayı çıkaranların istediği olmadı. Kimse, bize köylülerimize, siz kaymakama saldırdınız demesin, biz kaymakam bey için elimizden geleni yaptık. Kaymakam bey bize küsmesin bizim köylerimize eskiden olduğu gibi yine gelsin. Kaymakam taziyemize evimize gelsin başımızın üstünde yeri var."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.