banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Haliliye Viranşehir Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi

Kafes davası başlıyor

Kafes eylem planına ilişkin iddianame, İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. 3'ü tutuklu 33 sanığın yargılanmasına 15 Haziran'da başlanacak.

Kafes Eylem Planı nedir?
Kafes Eylem Planı iddiası, 19 Kasım 2009'da Taraf gazetesinin haberiyle gündeme geldi. Eylem planının hedefinin Türkiye'de yaşana gayrimüslimler olduğu belirtiliyordu.

Ergenekon soruşturmasının firari şüphelisi Bedrettin Dalan'ın kurucusu olduğu İstek Vakfı'na ait Poyrazköy'deki arazide yüklü miktarda mühimmat bulunmasının ardından soruşturma genişletilmiş, Ergenekon sanığı emekli binbaşı Levent Bektaş'ın ofisinde arama yapılmıştı. Arama sonucu, şifreli bir dosyada Kafes Eylem Planı belgelerine ulaşıldığı öne sürülmüştü.

AK Parti üzerindeki baskıları artırarak, hükümeti yıpratmak için gayrimüslimleri hedef aldığı iddia edilen dört aşamalı eylem planı özelte şöyleydi:


Hedef Türkiye'de yaşayan gayrimüslimler

Adalar bölgesinde ve adalara giden vapurlarda çeşitli patlamalar yapılacak

Azınlık haklarını savunanlara yönelik suikastler düzenlenecek 

Agos gazetesi çevresinde ses bombası patlatılacak.

İddiaya göre, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki bir cunta, gayrimüslimlere yönelik bir dizi eylem hazırlığı içindeydi.

Planda, gayrimüslimlerin isim ve adres listesi yer alıyor.

Azınlıkların mezarlıkları da sansayonel eylem yapmak amacıyla planın hedefinde.

Plana göre tanınmış gayrimüslim işadamı veya sanatçılardan bir ya da birkaçı kaçırılacak, gayrimüslimlerin yaşadıkları yerlerde araç ve evler kundaklanacak, azınlıkların  medyası hedef gösterilecekti.

Eylem planının Yarbay Ercan Kireçtepe tarafından hazırlandığı ve Koramiral Kadir Sağdıç yönetimindeki hücreler tarafından icra edileceği de ileri sürüldü.

İHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.