banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul

Taşeron İşçiye Kadro verliyor, Vekil İmam ve Kur’an Kursu hocalarının durumu ne olacak?

Hükümetin 720 bin taşeron işçiye vermeyi vaad ettiği kadro için çalışmalarını tamamlarken beraberinde yeni bir tarışma başladı.  Taşeron İşçiye Kadro verliyor, Vekil İmamlar ve Kur’an Kursu hocaların durumu ne olacak? kadro bekleyen vekil imamlar ile fahri Kur’an Kursu hocaları da kadro istiyorlar

Taşeron işçilerinin kadroya geçilmesi kararıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Diyanet-Sen Gaziantep Şube Başkanı kadro bekleyen vekil imamlar ile fahri Kur’an Kursu hocalarına da kadro verilmesi gerektiğini belirtti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun taşeron işçilere kadro verileceği yönündeki açıklamasının ardından vekil imamlar ile fahri Kur’an Kursu hocaların durumu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Diyanet-Sen Gaziantep Şube Başkanı Müslüm Göral, yıllardır kadro bekleyen vekil imamlar ile fahri Kur’an Kursu hocaları için hükümetin bir adım atmamasına tepki gösterdi.


Vekil imamlar ile fahri Kur’an Kursu hocalarının çok zor şartlar altında görevlerini yaptıklarını belirten Göral, hükümetten bu konuda gerekli adımları atmasını beklediklerini, ancak taşeron işçilerin kadroya geçirilmesi sırasında bu konuda bir açıklamanın yapılmamasına üzüldüklerini söyledi.

Göral, "Yıllardan beri zor şartlar altında görev yapan bu kardeşlerimizin kadro haklarıdır. Yıllardır bizler bu kardeşlerimize kadro verilmesini hep dile getiriyoruz. Artık bizler bu konuda bir adım atılmasını istiyoruz. Öncelikle hükümetimizin Taşeron işçilerin kadroya geçirilmesi ile ilgili almış olduğu kararları takdir ve sevinçle karşılıyoruz. Tabi bu karara sevindik. Fakat bu sevincimiz biraz yarım kaldı. Aynı imkânın ve aynı kadronun yıllardan beri kadro bekleyen vekil imam hatip ve bizim geçici öğretici yani fahri Kur’an kursu öğreticilerimiz de tanınmasını da istiyorduk. Bizler bu taleplerimizi sürekli her platformda dile getirmeye çalışıyoruz." dedi.  

Vekil imamlar ile fahri Kur’an Kursu hocaların asli çalışanlar gibi hizmet verdiğine dikkat çeken Göral, “Şimdi vekil imam demek, yurt dışına, askere giden veya uzun süreli ücretsiz izine ayrılan personelin yerine, asilin şartlarını taşıyan kişilerden görevlendirme yapma suretiyle bu kardeşlerimiz bu şekilde görevlendirilmektedir. Bu kardeşlerimiz üçte iki maaş ile çalışıyorlar. Çoğu zaman uzun süre süren bir şekilde diğer asil personellerin yerine görev yapıyorlar. Geçici öğreticilerin durumu ise bunlarda yine ihtiyaç duyulan kurslarda ve yine aynı şekilde izine ayrılan kadroluların yerine bayan kardeşlerimiz fahri olarak görev yapıyorlar.” ifadelerini kullandı.  

"Başbakan’ımızın da bu konuda bize sözü var"

Yıllardır vekil imamlar ile fahri Kur’an Kursu hocalarına kadro talep ettiklerini, bu taleplerine karşılık verilmediğini aktaran Göral, vekil imam ve geçici Kur’an Kursu öğreticilerinin bu mağduriyetlerinin artık giderilmesi gerektiğini belirterek şöyle devam etti:

“Bu uygulama yıllardan beri uygulanmaktadır. Bu hocalarımız cüzi bir ücretle görev yapmaktadırlar.  Bu kardeşlerimiz bu görev sürelerince asgari ücretin dahi altında olan bir ücretle ücret almaktadırlar. Aynı zamanda kadroluların beğenmediği ve gitmediği yerlerde bu kardeşlerimiz görev yapmaktadır. Bu kardeşlerimiz büyük bir emek sarf etmektedirler. Bu bayan hocalarımız diğer kadroluların beğenmeyip gitmediği yerlerde bayanlara din ve Kur’an eğitimi veriyorlar. Daha güzel bir neslin yetişmesinde çaba sarf ediyorlar. Bu nedenle biz bu konuyu gerçekten önemsiyoruz. İhtiyaç olan her yerde bu bayan kurs hocalarımızı görevlendiriyoruz. İhtiyaç olan yerlerde Kur’an kursu açıyoruz. Yıllardan beri zor şartlar altında görev yapan bu kardeşlerimizin kadro haklarıdır. Yıllardır bizler bu kardeşlerimize kadro verilmesini hep dile getiriyoruz. Artık bizler bu konuda bir adım atılmasını istiyoruz. Başbakan’ımızın da bu konuda bize sözü var. Fakat bu son Taşeron işçilerin kadroya geçirilmesi sırasında bu kardeşlerimize kadro verileceği söylenmedi.”

28 Şubat mağduru din görevlilerin mağduriyetleri hala devam ediyor

Post-modern darbe sürecinde haksızlıklara uğrayarak görevden alınan ve hala görevlerine iade edilmeyen imamlar konusunda da hükümet yetkililerine seslenen Göral, bu konuda bir an önce mağduriyetlerinin giderilmesini istediklerini kaydetti.

28 Şubat mağduru din görevlilerin mağduriyetlerinin hala devam ettiğini ifade eden Göral son olarak şunları kaydetti: “28 Şubat sürecinde birçok kurumda kardeşlerimiz mağdur edilerek haksız yere görevinden atıldı. Bu kardeşlerimizin görevleri mevcut hükümet döneminde kısmen de olsa giderildi. Bu konuda isteyen kardeşlerimiz başka görevlere verildi. Fakat Diyanette 28 Şubat sürecinde görevden atılan birçok imam ve bu camiada çalışan kardeşimiz tekrar görevine döndürülemedi. Mağduriyetleri hala devam etmektedir. Biz de sendika olarak defalarca bunu gündeme getirmemize rağmen bir türlü bu sorun giderilmedi. Bunun nedenini de bir türlü anlayamıyoruz. Diyanet İşleri Bakanlığımızın bu konuda artık somut adımlar atması kanaatindeyim.” (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.