banner2
Öne Çıkanlar Urfa Yetim Der Onur Bilgen toz Sugeldi

Kadro alan işçiler mevlit verdi

Diyarbakır’da toplam 600’e yakın karayollu işçisi mahkeme kararı ile kadro aldı. Diyarbakır 1 No’lu Yol İş Sendika Başkanı Bülent Yentürk,kadroya alınan işçilerin sevinçlerini verdikleri mevlit ile pekiştirdiğini söyledi.

Mahkeme kararı ile kadroya alınan işçiler, özel bir düğün salonunda mevlit verdi.Düzenlenen program, Kur’an-ı Kerim’in okunmasıyla başladı. Okunan Kur’an’ı Kerim’den sonra kısa bir konuşma yapan Diyarbakır 1 No’lu Yol İş Sendika Başkanı Bülent Yentürk, 5 yıla aşkın bir süre zarfında mahkeme sonucuyla 600’e yakın karayolları işçisinin kadroya geçtiğini belirtti.

5 yıla aşkın hukuk mücadelesi verdiklerini belirten Diyarbakır 1 No’lu Yol İş Sendika Başkanı Yentürk, taşerondan kadroya geçmeyle ilgili mahkemenin 19 Ekim 2015 tarih itibariyle arkadaşlarının kadroya geçtiğini söyledi.

Yentürk, 32 kişinin daha kadro aldığını ifade ederek, “Karayolları 9’uncu Bölge Müdürlüğünce kadroya geçen arkadaşlarımızın sayısı 600’e ulaşmıştır.  Yol İşi’n 5 yıla aşkın vermiş olduğu hukuk mücadelesinde 25 trilyona yakın para, emek ve alın teri mevcuttur.” dedi

Hatırlanacağı üzere, Yol – İş Sendikasının girişimiyle işçiler dava açarak, Karayolları Genel Müdürlüğü’nde 6 bin 500 işçi açtıkları davalar ile karayolları işçisi olduklarını mahkeme kararıyla onaylamışlardı. (Emrah Deniz/M. Sıddık Bilge-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.