banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Erdoğan Başbakan

Kadri Erdoğan trafiğine halk isyanı

Kadri Erdoğan caddesinde oturan ikamet eden Mustafa Direkçi adlı vatandaş Kadri Erdoğan Caddesindeki trafiğin istatistiğini çıkararak yetkililere isyan etti.

İşte Kadri Erdoğan Caddesindeki trafik yoğunluğu ve halkın isyanı;

 

Ş.Urfa’nın ana bulvarına bağlı Kadri Erdoğan Caddesi Şu günlerde Şanlıurfa’nın tek geçiş güzergâhı, günde yaklaşık 180.000 araç geçiyor.

 

Oto Alım satım Sitelerine, Akçakale ilçesine, Eyyüp peygamber makamına, Harran İlçesine Adliye binasına, İl Özel idaresine, Nüfus Müdürlüğüne, Tapu müdürlüğüne, Bamyasuyu mahallesine zorunlu ve şuan aklıma gelmeyen bir çok adrese zorunlu geçiş güzergahı durumunda..

 

Tüm adreslere geçiş güzergahının boyu yaklaşık 15 metre eninde bu 15 m enindeki yolda birde kentin şehir içi toplu taşıma araçlarının toplama merkezi kuruldu. 600 bini aşan nüfusuyla kentin insanı buradaki 5 m enindeki kaldırımda toplu taşıma araçlarına binmeye çalışıyor.

 

Belediyeye bağlı 287 tane Özel halk otobüsü var 50’ye yakında Belediye’ye ait 6.5 m uzunluğunda halk otobüsü mevcut bu otobüsler günde 12 defa toplu taşıma merkezine uğruyorlar peşpeşe durmaya çalışan otobüslerin uzunluğunu varın siz tahmin edin.

 

Uzun kuyruğun yanına 2. sıra dizilen otobüsler de var geriye 3m lik alan kalmıyor ki diğer taşıtlar buradan geçmeye çalışıyor hususi araçların kuyruğu belediye önüne kadar uzanıyor.  Gelelim bu durumda ortaya çıkan sorunlara; Bu yolda karşıdan karşıya geçmek neredeyse imkansız hale gelmiş inanmıyorsanız varın siz gelinde karşıdan karşıya geçmeyeye çalışın araca çarpılmadan karşıya geçmeye çalışmanız iddia ediyorum 15 dakikayı bulur.

 

287 özel halk otobüsü 50’ye yakın belediye otobüsü ortalama 300 dediğimiz bu araçların gelelim can alıcı görevlerine her biri toplama merkezinde kaldığı sürede en az 8 defa korna ya basıyor. Tek turda 300 araç x 8 dediğimizde 2.400 korna günde 12 tur attıklarına göre 12x2400 = 28.800 bir gündeki korna sesi eder. Bu cadde üstünde oturan bina sakinlerini düşünün bu caddede iş yapmaya çalışan esnafı düşününü bu caddede otobüs bekleyen insanları düşünün hele uzun çalınan kornaları hiç saymıyorum. Her defasında bu kornaları çalan insanlar keyif alıyorlar halbuki o sıra bu sesten dolayı çoğu insan onların değerlerine bip çalıyor.

 

Belediye toplama merkezi yaptı  ancak belediye otobüslerine, işe bakın siz !

 

Belediye özel halk otobüslerini götüreceği yere kendi araçlarına hazırladı yetmezmiş gibi kendi araçları da oraya gitmez oldu. Bizlerin sorunu kişilerle kurumla değil sorunumuz kentin ana bulvarını da kilitleyen bu yolda çocuklarımızın karşıya geçememesi evimizde korna sesleriyle oturamamak akşam saat 9 a kadar duyduğumuz korna sesi 30 bin in üzerinde doktorların bize bu seslerin etkisini anlatmalarını duymanızı isteriz. Stres, gerginlik, başta olmak üzere sinir bozukluğuna yol açıyor artık evde bağırarak konuşmaya başladık. Duymuyoruz birbirimizi

 

Türkiye’nin her yerinde bu araçların korna çalmaları yasak ama Urfa buna göz yumuyor il trafik başta olmak üzere, belediye bu araçları buradan kaldırın diye köşe yazarlarını hiç ciddiye almadı sanki bana seslendi o gazeteciler. Bu rezaletin sadece bize değil insanlara da çok zararı oluyor ana bulvarı kilitliyor, durakta bekleyenler otobüs peşlerinde acaba bu benim mi diye koşuyor belediye 10 tane zabıta koymuş otobüsçülere ceza yazacağına sigara ikram ediyor…

 

Bu toplama merkezine belediyenin uygulamasına karşı değiliz ancak toplama merkezi yerine bir bakın burada durak mı olur Allah aşkına siz söyleyin.

 

TOPLAMA MERKEZİ BURDAN KALDIRILMADI BURDA DURAK DAHİL OLMAMALI

 

Bu rezalete İl çevre müdürlüğü, Valilik, İl Trafik komisyonu, Belediye, Trafik Müdürlüğü göz yumarsa ne olur?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.